Vreme čitanja: oko 3 min.

Hitovi koje su otpevali oni kojima nisu bili namenjeni: Zbog jednog se i danas "ratuje"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovih osam hitova su naše zvezde odbile a prihvatili su ih drugi pevači koji su upravo njima postale zaštitni znak.

  • 1
Ceca Aca Lukas Romana Milica Pavlović Marija Šerifović Foto: Nikola Tomić, ATA Images

Malo je poznato da su današnji veliki hitovi velikih estradnih zvezda prvobitno bili u rukama nekih drugih pevača, ali po staroj narodnoj "nije kome je namenjeno nego kome je suđeno" - završili su kod njihovih kolega.

Ovo je spisak osam hitova koje su naše zvezde odbile a prihvatili su ih drugi pevači koji su upravo njima postale zaštitni znak.

Aca Lukas "Kafana na Balkanu"

Hit koji je postao obavezan deo svakog nastupa i koncerta Ace Lukasa, prvobitno je bio nuđen Marku Bulatu.

- Kada mi je "Kafana na Balkanu" bila ponuđena, Nikola Grbić mi je tu pesmu prvo pevao preko telefona. Ja sam mu rekao da je pesma super, ali da mi u tom trenutku više nije bila potrebna nijedna balada. Kad imaš album od osam ili deset pesama, mora da ima raznolikost. Prošla su dva dana, meni se i dalje vrteo refren koji mi je Grba pevao. Pozovem ga i kažem: "Ne vredi, brate. Rovari mi mozak ova pesma, daj da kupim". A on kaže: "Prodao sam". Znači za dva dana je otišla, a neki put pesme stoje po dve, tri godine da ih niko ne kupi - ispričao je Bulat za "24sedam".

Toše Proeski "Sve je ovo premalo za kraj"

Ovaj hit trebalo je da otpeva Željko Vasić.

- Malo je poznato da sam pesmu "Sve je ovo premalo za kraj", koju je snimio Toše, odbio... Nisam se pokajao... Bolje zvuči u njegovoj izvedbi - napisao je Vasić na Tviteru 24. februara 2014. godine.

Leksington "Dobro da nije neko veće zlo"

Ova pesma je grupu Lexington vinula u zvezde, a dugo je čekala u fioci Baneta Opačića na Eminu Jahović.

Ceca "Fatalna ljubav" i "Da li to ljubav pravi od nas slabiće"

Cecine velike hitove prvobitno je u studiju otpevala Jasna Milenković - Jami. Futa i Marina su čvrsto verovali da bi u izvedbi Ražnatovićeve ova pesma postala veliki hit.

Tanja Savić "Zlatnik"

Oko pesme "Zlatnik" vodio se pravi rat na estradi. Dugo su je želele Ana Bekuta i Nada Topčagić, ali je ipak na kraju pripala Savićevoj.

Romana Panić "Duga"

Ova pesma pisana je namenski za Svetlanu Cecu Ražnatović. "Duga" je inspirisana emotivnim životom Ražnatovićeve, ali je Ceca odlučila da je prepusti Romani.

Milica Pavlović "Tango"

Prvi hit Pavlovićeve "Tango" trebalo je da otpeva Novopazarka Elma Sinanović.

Elma je istakla da joj je Popović "oteo" pesmu i dao je Milici, koja je istakla da o tome "ništa nije znala". Upravo zbog ove pesme i danas sevaju varnice između Elme i Saše.

- Ne mogu da kažem da sam ogorčena što mi je ta pesma oteta, i ne volim da se vraćam na to, a svojoj koleginici želim sve najbolje, ali oteto je proketo, kako se kaže. Samo neka oni otimaju. Meni su sve afere, nažalost, vezane za Sašu Popovića. Mi smo dogovorili da snimim CD i da se ponovo pokrenem, i plan je bio da krenem sa pesmom "Tango", ali je ona data drugoj pevačici. Ja nisam osoba koja ogovara i napada druge pevače i svakom želim sve najbolje, ali to nije bilo fer sa njegove strane. On je neko ko tu odlučuje - istakla je jednom prilikom Elma.

Marija Šerifović "U nedelju"

Malo je poznato da je ova pesma trebala da lansira mladu pevačicu Sonju Kocić na domaću estradnu scenu, ali je ipak pripala Mariji.

Slavica Ćukteraš "Manastir"

Od ove pesme u poslednjem trenutku odustao je Aca Lukas, kome je i bila namenjena.

Video: Da li Baja Mali Knindža peva primitivcima na slavlju: Evo šta na tu temu kaže žiri ZG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagodinka Simonović

    18. oktobar 2021 | 18:01

    Nada Topčagić je ubedljivo odbila dosta dobrih pesama Pozdravi ga pozdravi, Šta će žena sama u kafani, Zlatnik...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA