≫ 

Majka tragično stradale najlepše Hrvatice: Nju je ubilo jednom, mene svaki dan ubija

- Svakog 23. mi je grozno, ali ne samo tada nego svaki dan - rekla je prošle godine Doloresina majka Alma Petrović

  • 0
Dolores Lambaša

Printskrin: Youtube

Hrvatska glumica Dolores Lambaša preminula je od posledica saobraćajne nesreće pokraj Slavonskog Broda, na današnji dan, 23. oktobra 2013. godine, u 32. godini.

Dolores je u prometnoj nesreći bila suvozač u automobilu kojim je upravljao njen kolega Stojan Matavulj. Vozilo je zbog prevelike brzine, 130 km/h, u gustoj magli, sletelo sa puta, a lepa glumica je zadobila teške povrede. Ona je prevezena u bolinicu, ali nakon nekoliko sati preminula.

Matavulj je zbog nesreće osuđen na godinu dana zatvora, ali je pušten nakon osam meseci zbog uzornog ponašanja. Do nesreće je došlo pod dejstvom alkohola i umora, jer su Dolores i Stojan pri povratku sa predstave svratili kod prijatelja Željka Sladetića u Iloku, gde su se zadržali neko vrme.Uprkos tome što su rezervisali sobe u obližnjem hotelu, nih dvoje su odlučili da ipak krenu za Zagreb.

- Ništa meni lakše nije - rekla je prošče godine Doloresina majka Alma Petrović za 24 sata. Tada je istakla i da se još uvek ne može pomiriti s tim da njene ćerke više nema.

- Na groblje idem često, što ću... Ali to mi ne olakšava. Ako ne idem, užas, a ako idem, isto. Kad je vidim na televiziji čini mi se kao da je tu, kao da je živa. Šok je kad upališ slučajno pa vidiš ili ako mi jave da je na televiziji. Šta mi to vredi kad mog deteta nema. Svakog 23. mi je grozno, ali ne samo tada nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dete, živela sam za nju, mučila se i sve. Grozno se osećam - priznala je prošle godine Alma.

- Još mi je prebolno gledati uloge moje Dolores na malim ekranima. I pet godina nakon njenog odlaska ja je još čekam. Ponekad mislim da će ući kroz vrata našeg doma i da će ova agonija završiti. Svakog 23. mi je grozno, ali i ne samo onda nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dete, živela sam za nju, mučila se i sve. Grozno se osećam - rekla je glumičina majka, Alma Petrović pre tri godine za 24sata.hr.

Na Doloresinom grobu, Alma je ispisala emotivnu poruku svojoj ćerki u kojoj piše: "Ja sam neuništiv deo tebe satkan od niti koje vezuju, povezuju i obavezuju", dok je njen suprug izradio Doloresinu sliku nastalu prema fotografiji iz filma "Verujem u anđele".

U javnosti je osim po glumačkim ostvarenjima bila poznata i po ljubavnim vezama s glumcima Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem, kao i poduzetnikom Josipom Radeljakom.

Pet godina ljubavi sa 29 godina starijim Ivom obeležie su njen život, a upoznali su se kada je ona imala samo 21 godinu. Glumac je tada rekao da ga je osvojila velikim glumačkim talentom. Oni su živečli zajedni, a Dolores je u jednom intervjuu nakon raskida otkrila je da je Ivo bio njena velika ljubav i da joj je bilo jako teško nakon raskida.

Dolores je rođena u Šibeniku 1981, gde je završila jezičku gimnaziju i Muzičku školu "Ivana Lukačića". Pohađala je solo pevanje, klavir, gitaru i istoriju muzike i dirigovanja.

U serijama je debitovala 2006. ulogom Ruže u "Odmori se, zaslužio si", serije u kojoj je Ivo Gregurević imao jednu od glavnih uloga. U "Zauvek komšije" imala je epizodnu ulogu u kojoj je glumila samu sebe.

Video: Otpali točak na auto-putu lansirao teško vozilo u vazduh: Nesreća koja je čekala svoj moment

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA