≫ 

Andrija Milošević otvoreno o odlasku iz zemlje: Na ovaj način ću se predstaviti svetu

- Ja imam veliko tržište ovde i mnogo publike. Ceo region je moja publika - istakao je glumac

  • 11
Andrija Milošević

Andrija Milošević Foto: Nikola Tomić

Dok mnoge njegove kolege priželjkuju inostrane karijere i svetsku slavu, Andrija Milošević ističe da mu je ovo što ima sasvim dovoljno.

O odlasku i radu u inostranstvu, ističe, nije razmišljao.

- Ja imam veliko tržište ovde i mnogo publike. Ceo region je moja publika. Ako se otvori nešto, u redu, ali ja sam mišljenja da odem i da se predstavim svetu s nekim filmom. Radiću uskoro jedan film po istinitom događaju... E, to je nešto kako ću se svetu predstaviti. Ali, meni je ovo sada sasvim dovoljno - tvrdi Milošević kog ćemo uskoro gledati u filmu Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek".

- To je nešto potpuno drugačije. Duško Kovačević je čovek koji me je pozvao i ja sam ga tada pitao: “Što si mene pozvao”? U pitanju je uloga jednog atipičnog kriminalca. Tada mi je Dušan rekao: “Pa baš zato sam tebe zvao i zato što verujem u tebe”. Zvao me je i Bajaga i nahvalio me i rekao da sam dao nešto novo od sebe, što je meni i bio cilj - istakao je Andrija za Blic.

Na pitanje da li mu smeta što ga mahom zovu i nude mu komične uloge, glumac je rekao:

- Ja to tako želim i pogodilo se. Ne možemo svi da igramo sve. Ne možemo svi da igramo kriminalce i namrgođene tipove. Mora da postoji neko ko će da održava taj duh. Ono što je najvažnije kod komedije je da privlači decu, jer oni rastu i postaju publika i konzument sve te umetnosti koju mi stvaramo. Sve to ima neku sponu i u nekom narednom periodu mogu da vam kažem da ću u jednoj veliko seriji imati neko sasvim drugo izdanje, ali to je zato što sam ja izuzetno pametan.

Na konstataciju da je veliki broj glumaca preminuo u poslednje vreme, Andrija je rekao:

- Mi glumci moramo da nastavimo da ispunjavamo našu misiju i radimo. Lako je biti glumac uspešan u svetu kada imaš velike mogućnosti i menadžere u velikom sistemu. Ali u malim društvima mi glumci imamo drugu misiju. Naše misije su višeslojne. One imaju više paralelnih stvarnosti. Moramo da se borimo sa zlim stvarima poput ekspanzije mržnje prema ljudima. U smislu da se vrlo malo ljudi bavi decom, da čuvamo jezik, kulturu i duh. Pozorište je institucija koja čuva jezik.

Podsetimo, Andrija će uskoro, sa višegodišnjom partnerkom Aleksandrom Tomić, dobiti prvo dete.

Video: Andrija Milošević ponovo u ulozi veselog turiste: Ovakav recept za grčki specijalitet još niste čuli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đokara

    24. oktobar 2021 | 10:13

    Daj idi više bilo gde, da odmorimo malo od tvojih glupih viceva, i frižider kada se otvori ispadaš iz njega....

  • Zeljko

    24. oktobar 2021 | 11:40

    putuj, al' bez povratne karte..

  • Zoran

    24. oktobar 2021 | 16:19

    Lik je umislio da je Čkalja ili Džeri Luis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA