≫ 

Ona je živa vatra, lepo lice oko kog se otimaju: Upoznajte fatalnu Isidoru - srpsku Kendal Džener

- Moram priznati da mi prija ovaj epitet, biti "dvojnica" jedne od najlepših žena na svetu je zaista velika stvar. Svesna sam toga da fizički ličimo, ali se trudim da uvek ostavim neki svoj lični pečat - istakla je Isidora na temu sličnosti sa Kendal

  • 10
Isidora Kadijević Isidora Kadijević / Foto: Mina Dishlenkovich

Rođena 25. aprila 1997. godine u Beogradu, prelepa Isidora Kadijević lice je oko kog se domaći kreatori i brendovi u poslednje vreme, doslovce, otimaju.

Međutim, njen talenat ide mnogo dalje od Srbije, čemu svedoče brojni angažmani van granica naše zemlje. Sve to traje tek od 2017. godine, kada se vratila iz Amerike gde je pola godine boravila na programu u sklopu fakulteta koji je završila.

Početak modelinga vezuje za šminkernicu Sanje Orlandić Sretković, koja ju je otkrila i prikazala širim narodnim masama. Nije bilo teško brojnim brendovima da je brzo primete, pa je postala zaštitno lice nekolicine jakih domaćih brendova.

Krasila je naslovnice magazina Bazar, fotografisala se za italijanski Project one magazine, kao i za magazin Rebel.

Ona radi ono što joj je i cilj - pomera granice. Upravo je to urađeno u novom, ekskluzivnom Telegraf editorijalu, fotografisanim od strane veličanstvene Mine Dishlenkovich.

MODEL: Isidora Kadijević

FRIZER: Nikola Rakić

ŠMINKA: Jovana Markovic-

STAJLING: Vuk Vukovic

FOTO: Mina Dishlenkovich

U nastavku - upoznajte Isidoru Kadijević!

  • Kakvi su utisci sa fotografisanja za Telegraf editorijal?

- Jednom je jedan čovek rekao da bi trebalo da izbacimo iz upotrebe reč "neverovatno", iz prostog razloga što sve što se dešava oko nas je veoma stvarno i verovatno. Ovoga puta ga neću poslušati i reći ću da je finalni produkt ovog editorijala na mene ostavio baš takav utisak - neverovatan! Još jednom smo kao tim dokazali da pomeramo sve granice i da umemo da damo svoj maksimum tako da sve bude savršeno.

- Moram da pohvalim moje drage ljude, pre svega Minu Dišljenković i ove nestvarne fotografije, Jovanu Marković i njenu besprekornu šminku, Vuka Vukovića i predivne stajlinge, i Nikolu Rakića za pletenicu do poda koju sam želela celog života!

  • Kako bi opisala svoju ulogu u ovom editorijalu?

- I ovoga puta smo izmislili novi lik i novu ulogu Isidore. Sada je to jedna rock glam verzija sa fashion tvistom. Imate priliku da vidite jedno "opasno" izdanje, sa dubokim čizmama, palicom i električnom gitarom. Dok, sa druge strane, ne mogu da pobegnem od glam look-a, sa omiljenim jelom u rukama.

  • Kolika je sličnost između Isidore privatno i fatalne devojke koju vidimo na slikama?

- Mislim da svakako postoji sličnost u pojedinim stvarima, ali teško ćete me privatno videti u glam haljinama i našminkanu. Ono na čemu najviše radim kada je modeling u pitanju jeste baš taj momenat transformacije. Smatram da je to veoma važan faktor i da to razdvaja dobre od najboljih. Veoma je bitno da se izađe iz zone komfora, a to su stvari koje se godinama uče.

  • Da li privatno kuvas?

- Da! To je moja druga ljubav pored modelinga. Veliki sam ljubitelj kuvanja i volim da istražujem nove ukuse i nova jela. Inače sam Bik u horoskopu, a mi smo poznati po tome da kada nekoga volimo, njemu i kuvamo. To je nešto u čemu moji prijatelji najviše uživaju!

  • Koje ti je omiljeno jelo?

- Ne mogu da izdvojim samo jedno, mislim da to dosta zavisi od raspoloženja, ali pokušaću da izdvojim tri jela koja bih mogla uvek da jedem - Pho (vijetnamska supa), Sushi i definitivno Pasta!

  • Da li si stava da žena treba da zna da kuva ili da ne robuje starim pravilima?

- Mislim da svaka osoba, bilo muškog ili ženskog pola, treba da zna da kuva. Kuvanje je predivna aktivnost koja, ukoliko uključite dovoljno mašte, može biti veoma zanimljiva.

  • Za koje tri slavne osobe bi volela da spremiš večeru?

- Elon Mask, Bijonse i Metju Mekonahi.

  • S obzirom na profesiju kojom se baviš, dopustaš li sebi momente druženja sa frižiderom posle ponoći ili je to nešto što ne dolazi u obzir?

- Slagaću ako kažem da frižider i ja nismo najbolji prijatelji, pa čak ponekad i u sitne sate… Trudim se da, ukoliko je ta poseta baš neophodna, uvek bude zdrava!

  • Šta je pored lepog lica i vitkog tela potrebno za opstanak u svetu modelinga?

- Kao što sam napomenula - moć transformacije. Definitivno mi je najzanimljiviji deo na setu kada završimo sa šminkom, frizurom i garderobom i kada se pogledam u ogledalo spremna za set. To je trenutak kada se potpuno fokusiram na to šta fotografišemo (da li je to garderoba, nakit, obuća, kozmetika…), kako izgleda prostor oko mene i koju poruku treba da pošalje finalna fotografija. Udjem u ulogu i ne postoji ništa što bi moglo u tom trenutku da me poremeti, sve do momenta dok ne dobijemo savršen rezultat.

  • Ko ti je uzor među svetskim top modelima?

- Težim ka tome i ugledam se na modele sa prirodnom lepotom, sa minimalno šminke i zdravom linijom. Tu svakako spadaju Kendal Džener, Adrijana Lima, Emili Ratajkovski i brojne druge poznate manekenke.

  • Kako bi volela da se o tebi pise za 10, a kako za 30 godina?

- Isidora Kadijević, uspešna biznismenka.

  • Doživljavaš li sebe fizički kao dvojnicu Kendal Džener? Mnogi kažu da ste "preslikane".

- Moram priznati da mi prija ovaj epitet, biti "dvojnica" jedne od najlepših žena na svetu je zaista velika stvar. Svesna sam toga da fizički ličimo, ali se trudim da uvek ostavim neki svoj lični pečat.

  • Da je tvoj život mjuzikl, koji bi naziv nosio?

- Mamma mia!

  • Omiljeni miris?

- Trenutak kada stignem na more, i onaj prvi udah vazduha sa mirisom leta, toplote, morske vode, sunca, peska, ma svega u jednom!

  • Koliko si od 1 do 10 zadovoljna svojim životom u ovom momentu?

- 9,5!

  • Koji ti je jutarnji ritual?

- Kafa i telefon.

  • Koji ti je večernji ritual?

- Čišćenje lica, maska i krema, film, telefon i čaša vode.

  • Otkrij jednu stvar koju bas niko na svetu ne zna o tebi.

- Nekoliko puta sam ostavila rezervaciju u restoranu u kom je nemoguće dobiti što na ime Kendal Džener dok sam putovala kroz Ameriku. P.S. Svaki put je upalilo…

  • O čemu u životu maštaš, koji ti je san?

- U životu želim da budem pre svega samostalna. Mislim da je to danas luksuz, jer svako od nekoga nešto očekuje. Ponekad razmišljam koliko je biti sam lepa stvar, a biti samostalan potpuno drugačija. Ljudi često zloupotrebe ovaj drugi pojam. Biti sam je jedna veoma jednostavna stvar koju sebi pružamo nekoliko puta u toku samo jednog dana. Dok ova druga, na izgled jednostavna, a zapravo toliko komplikovana, vuče za sobom mnogo truda i znoja. Ali, pre svega snage uma.

  • Najbolji i najgori savet koji si dobila u životu je?

- Jedan od najboljih saveta je definitvno - ne troši vreme na ljude koji to ne zaslužuju.

  • Dijamanti ili biseri?

- Merilin Monro je još davno rekla - Diamonds are girl’s best friend.  Ne bih ja tu ništa menjala.

  • Najbolja i najgora stvar koja ti se dogodila u životu?

- Porodica i prijatelji su definitivno najbolja stvar u mom životu, bez njih ne bih bila to što jesam. A što se tiče ovih loših stvari, trudim se da iz loših situacija izvučem pouku i da na iste više ne mislim. Smatram da je život suviše lep i kratak da bismo se fokusirali i razmišljali o ružnim stvarima.

  • Biraš li kod muškarca dobrotu i vernost ili status i bogatstvo?

- Mislim da je najviši status i najveće bogatstvo kod muškarca upravo njegova dobrota i pre svega vernost.

  • Šta bi drugi pomislili o tebi kada bi mogli da ti čitaju misli?

Zanimljiv ugao posmatranja je prva stvar koju neko kod mene primeti. U galeriji fotografija na mom telefonu postoji bezbroj slika smešnih predmeta, natpisa, situacija, zivotinja i slično. Skoro uvek dok šetam ulicom zastanem i nešto smešno zabeležim i uslikam.

  • Najbolji poklon koji si dobila u životu?

- Moj pas Bleki, to je bio poklon od mojih roditelja kada sam bila četvrti razred osnovne škole. Bleki trenutno ima 15 godina i mogu vam reći da zna da uživa u životu!

  • Da možeš da biraš, sutra bi se probudila gde i pored koga?

- Večita dilema, da li bi to bilo more ili grad… Neka to bude Toskana, polja lavande, vinogradi i bezbroj maslina, sa meni dragom osobom.

Video: Od Mister Bina do Kendal Džener: Pratioci šokirani tranformacijom

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA