≫ 

Brat Bobana Rajovića se kandidovao na izborima! Evo ko je Zoran i čime se bavi

Zoran je Bobanov stariji brat, koji već godinama u Danskoj radi kao ovlašćeni agent i pravni savetnik za trgovinu nekeretninama

  • 0
Boban Rajović Boban Rajović / Foto: Nikola Tomić

Zoran Rajović, rođeni brat Bobana Rajovića, kandidovao se na izborima u Danskoj!

Kako saznajemo, Zoran se kandidovao na lokalnim izborima u opštini Ballerup, kao kandidat za odbornika u Skupštini.

Putem svojih profila slao je jasne poruke o razlozima zbog kojih to radi, a podelio je i fotografiju sa danskom premijerkom Mete Frederiksen, sa kojom ima izuzetno dobar odnos.

- Za lokalni odbor se kandidujem iz ubeđenja, a ne iz ekonomskih interesa. Naprotiv, svojim radnim i životnim iskustvom želim da dam doprinos još boljem razvoju grada u kom živim. Sasvim mi je dobro u poslu da bih menjao branšu. Ono što novac ne može da nadoknadi jesu vrednosti koje zaslužujemo kao dijaspora, dijaspora koja je dala doprinos Danskom društvu - istakao je Rajović.

- Želim da budem glas svih nas. Neko ko će iz sveg glasa zatražiti nadoknadu za naš doprinos društvu. Generacije ostavljaju svoje živote u Danskoj. Odriču se vrednosti za koje su se naši dedovi i babe borili. Poklanjamo Danskoj našu decu, njihovo znanje kao i budućnost naših unučadi. Tražimo zauzvrat samo malo - poštovanje naše žrtve, a mi u zahvalnost dajemo sve navedeno. Danska nam je dala krov nad glavom, i ovde i u zemlji porekla. Dala nam je perspektivu, mogućnost izgradnje svetle budućnosti, iznedrila je doktore, profesore i generacije drugih uspešnih individua. Ali je nesvesno oduzela koren, istoriju, poreklo i istorijske vrednosti. Ja hoću kohabitaciju, hoću uzajamno poštovanje hoću međusobnu interakciju i intergraciju kulturnih i istorijskih vrednosti - dodao je.

- Hoću da mi deca i unučad znaju srpski, ali i da ja imam odgovornost i vreme da ih to naučim. Hoću najbolje od Danske kulture i hoću da mojoj snajki Dankinji predstavim moju kulturu na najbolji mogući način, a da me dansko društvo ne definiše kao stranca. Želim da pomognem malim i srednjim preduzećima, tako što ćemo ih osloboditi dažbina i naknada prema opštini. Želim bolju raspodelu ekonomskih sredstava i poreza, tako da nijedna grupacija bilo demografska, privredna ili bilo koja druga ne bude favorizovana u odnosu na druge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Zoran Rajovic (@zoranrajovic)

- Želim bolje škole. Želim da zaposlim najbolje profesore i direktore škola, koji će opet sastaviti tim nastavnika i profesora koji će učiniti škole u mom gradu toliko dobre, da privlačimo nove i resursno jake nove stanovnike u naš grad.

- Želim da animiram građane sa naših prostora da uzmu učešće u demokratskom procesu, iskoriste svoje pravo i ispune svoju obavezu i izađu na glasanje - poručio je Rajović.

Inače, Zoran je Bobanov stariji brat, koji već godinama u Danskoj radi kao ovlašćeni agent i pravni savetnik za trgovinu nekeretninama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA