≫ 

"Ne pomaže voda, majko, sa korita Ivanova...": Po ovim pesmama svi ćemo pamtiti Merimu

Legendarna pevačica preminula je danas u 68. godini

  • 0
Muzička apoteka Merima Njegomir Foto: Promo

Merima Njegomir, naša legendarna pevačica narodne muzike koja je preminula danas, 20. novembra, u 68. godini, iza sebe je ostavila pesme koje će sve generacije pamtiti.

Bez njenih čuvenih hitova "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Zbog tebe", "Kad zaškripi kapija", "Zelene su oči tvoje", "Što je lepo kad se neko voli", ni danas ne može da prođe nijedno pravo kafansko ili kućno slavlje. 

Poznate su i njene interpretacije tradicionalnih pesama: Zajdi, zajdi, Marijo, bela kumrijo, Sejdefu majka buđaše, Što si Leno na golemo, Svu noć mi bilbil prepeva, Jutros mi je ruža procvetala.

Takođe, u svom repertoaru pevala je na dvadeset stranih jezika — hebrejskom, kineskom, turskom, grčkom, italijanskom, mađarskom, francuskom, engleskom, a naročito je poznata kao interpretatorka ruskih narodnih pesama i romansi.

Prva je od izvođača narodne muzike održala koncert na Kolarcu (1995. godine) i jedna od retkih koja je u ovoj dvorani kasnije više puta priređivala koncerte.

Merima je preminula posle kraće bolesti.

Video: Merima Njegomir: Tata je bio protiv toga da budem pevačica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA