≫ 

Tužne poruke kojima su se poznati oprostili od voljene Merime: "Neka ti Bog otvori rajska vrata"

Poznate je potresla tužna vest o smrti legendarne pevačice

  • 3
Merima Njegomir Nada Topčagić Milica Todorović Miroslav Ilić Suzana Mančić Foto-montaža: Nikola Tomić, ATA Images

Legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je 20. novembra u 69. godini, posle teške borbe sa opakom bolešću.

Poznate ličnosti skrhane su tužnim vestima, a legandarnoj pevačici uputile su poslednji pozdrav.

Ana Bekuta bila je krštena kuma Merime Njegomir:

- Tvoj glas mi i dalje odzvanja u ušima... Ova fotografija je nastala maja meseca, u momentu kad smo u duetu pevale "Teško je ljubit' tajno", "Zbog tebe"... Carstvo ti Gospodnje i život večni. Kumo, zbogom.

Novak Đoković objavio je na Instagram storiju Meriminu fotografiju, uz emotikon slomljenog srca, te sklopljenih dlanova.

Nada Topčagić:

- Kad ti ode neko ko ti je bio i više od prijatelja, kao što je meni bila moja Merima, ode i deo mog života. Nemam reči kojima bi opisala kako mi je! Posle Marinka, napusti me i Merima, bila mi je oslonac i podrška od početka moje karijere. Žalost, bol i sećanje nikada neće nestati! Neka ti, Merimice moja, Bog otvori širom rajska vrata gde je tebi i mesto.

Era Ojdanić:

- Mnogo mi je žao, mi smo do kraja ostali dobri drugari. Merima je bila dobra majka, velika umetnica i čovek, sjajna žena. Hteo sam da je pozovem, ali rekli su mi da je legla u postelju, da se bori i da ne voli da je uznemiravaju... Divnu decu je ostavila iza sebe, moje iskreno saučešće porodici!

Snežana Đurišić:

- Sa preteškim srcem primam ovu vest. Na mestu na kom je bilo prijateljstvo koje je trajalo više od 30 godina i koje je ostavilo neverovatan trag u mom životu, sada zjapi praznina. Znam da nisam sama u ovim osećajima tuge i ovom prilikom izjavljujem saučešće porodici, prijateljima, kolegama i svim ljudima na koje je ostavila neizbrisiv trag. Počivaj u miru draga moja Merima i neka ti je vecna slava.

Miroslav Ilić:

- U zadnje vreme ostadosmo bez mnogo najboljih, Merima je sigurno bila deo njih. Ostavila je mnogo iza sebe, bila je sjajan pevač i mnogo je uradila na afirmaciji te prave muzike. Bila je moj veliki prijatelj, bila je sjajna i moje iskreno saučešće ćerama, porodici… Svi najbolji nas napuštaju poslednjih godina...

Milena Plavšić:

- Jaooo, je li istina? Ne mam reči, zanemela sam! Bile smo baš dobre. Velika duša, veliki umetnik! Nedavno mi je odgovorila na poruku i mislila sam i nadala se da će se zaista izvući. Ovo je baš previše, što se bar estrade tiče. Putuj sa Anđelima najdraža moja Merima! Nikad te teću zaboraviti! Moje veliko žaljenje i najiskrenije saučešće predivnoj porodici!

Goca Božinovska:

- Slomljena sam, sad sam saznala i ne mogu da verujem. Ljudi moji, šta se ovo dešava? Čula sam da joj je Novak kupio lek, to me je sinoć tako obradovalo. Sutra slavim Aranđelovdan i baš pred mog sveca sam molila Boga da joj bude bolje.

- Pre dve nedelje smo se čule tad sam prvi put i čula da je teško bolesna i verovala sam da će se izvući. Imale smo dogovor da sad kad se prolepša vreme ona dođe na vikendicu na Savi koju ima, a koja je blizu moje kuće, pa da se vidimo i ceo dan provedemo zajedno. Strašno. Moje duboko saučešće porodici, mnogo mi je teško.

Suzana Mančić:

- Duboko sam potrešena, nemam reči, kao i za Marinka, tako sam od vas novinara saznala i za ovo, nemam reči, pisala sam joj kad sam čula da je bolnici, poslednju poruku mi je poslala, "Hvala draga moja, Suzo" kratko mi je odgovorila, mislila sam da će se izvući, šta se ovo dešava, kakve su ovo crne vesti.

Milica Todorović:

- Draga Merima, putujte sa anđelima, saučešće porodici.

Milutin Popović Zahar:

- Pre 20 minuta sam saznao da je preminula. Nisam svestan još uvek te činjenice, tek ću sutradan biti. Sve krunske njene pesme sam uradio, a i prve nagrade sam s njom osvojio. Bila je žena izuzetne inteligencije i dara za pesmu, jako obrazovana u svakom pogledu. Najmanje sam se nadao da će tako rano otići jer je bila vitalno stvorenje. Šokiran sam činjenicom da su ona i Marinko Rokvić tako rano umrli. Marinka sam svaki dan viđao ovde kod mene na Novom Beogradu kako trči, oboje su bili poznati po fizičkim aktivnostima. Samo sam se za njih dvoje kladio da će dožoveti 90 godina.

- To je priča koja je potresna. Dugo se Merima i ja nismo videli. Ona mi kaže skoro: "Zaha, kupila sam na Savi nekretninicu. Prodala sam kuću na Kosmaju. Ovde mi je sada odlično, vazduh, zdravlje i život". Posle toga me je opet zvala nešto hitno, rekoh nazvaću je i zaboravih. Nešto mi je tada bilo sumnjivo. Onda sam je zvao posle par dana i slao poruke, nije mi odgovarala Ubrzo sam saznao da je bolesna. Žao mi je.

Video: In memoriam Merima Njegomir: Stavi ruzmarin ispod jastuka nek nam večno miriše, zovi andjele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    20. novembar 2021 | 18:17

    Neka ti je vecna slava 😪

  • M

    20. novembar 2021 | 19:12

    NEKA TE ANDJELI CUVAJU ! POCIVAJ U MIRU!

  • RADA

    20. novembar 2021 | 21:00

    Divno je pevala ,cetvero dece rodila .Svaka joj cast.Mnogo mi je zao .nisu to neke godine.Ode prerano.Pokoj joj dusi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA