≫ 

Bolni dani za Anu: Izgubila ljubav života, oprostila se od tri velika prijatelja

Pevačica je smogla snage da govori na komemoracijama svojih pokojnih prijateljica, dok je Milutin za to vreme ležao u bolnici

  • 4
Ana Bekuta, Milutin Mrkonjić, Marina Tucaković, Merima Njegomir, Marinko Rokvić

Foto: Marko Jovanović, Nikloa Tomić, ATA Images, A. Nalbantjan

Pevačica Ana Bekuta je u kratkom vremenskom intervalu ostala bez nekoliko bliskih prijatelja, a pre svega bez životnog partnera i svoje velike ljubavi, političara Milutina Mrkonjića. 

Ovo su veoma bolni dani za Anu, koja je u proteklom periodu izgubila prijateljicu i saradnicu Marinu Tucaković, prijatelja i kolegu Marinka Rokvića, ali i svoju kumu Merimu Njegomir na čijim je komemoracijama smogla snage da govori, dok je Milutin za to vreme ležao u bolnici u teškom stanju.

Kada je nedavno preminuo pevač Marinko Rokvić Ana je održal dirljiv govor na komemoraciji u njegovu čast.

- Marinko, druže moj... Otišao si prerano i ja ne volim ovu popularnu priču o nebeskoj kafani, u kojoj se skupljaju boemi... Verujem u večnu svetlost, večni mir, večni spokoj i muziku, večnu ljubav... Sigurna sam da si zaslužio svu tu večnost kojoj sada pripadaš. O tebi će svi znati sve kad vide kakvu si decu podigao. Zauvek živiš kroz svoje sinove i pesmu. Voli te tvoja Anuška - rekla je ona tada.

Legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je u 69. godini posle borbe sa teškom bolešću, a Ppevačica Ana Bekuta, koja je bila Merimina krštena kuma, od nje se oprostila potresnim rečima.

- Tvoj glas mi i dalje odzvanja u ušima... Ova fotografija je nastala maja meseca, u momentu kad smo u duetu pevale "Teško je ljubit' tajno", "Zbog tebe"... Carstvo ti Gospodnje i život večni. Kumo, zbogom - napisala je Ana uz fotografiju sa Merimom.

Komemoracija Merimi Njegomir počela je melodijom pesme "Jutros mi je ruža procvetala", a završila govorom Ane Bekute i melodijom čuvenog Meriminog hita "Zbog tebe".

- Osetila sam se napušteno... Znam da je to sebično reći, ali osetila sam se potpuno ostavljeno - rekla je Ana.

- Nikad u životu nisam dočekala jutro gledajući nečije snimke, čak ni svoje sopstvene... Bilo je toliko toga što sam propustila. Kad ti je takva pevačica prijatelj, propustiš da vidiš sjaj i raskoš na sceni. Sve u vezi s njim postaje nam normalno i blisko. Sad mi je žao što možda nisam dovoljno hvalila njeno držanje koje pripada manirima svetskih zvezda, žao mi je što joj nisam kao pravi obožavalac stalno ponavljala kakav glas ima, kako peva, kako izgleda na sceni, kako pripada svetskim pozornicama - dodala je Bekuta.

- Ja već danima plačem za sobom, jer ostajem bez nje... - jedva je izgovorila Ana.

I na komemoraciji Marini Tucaković, Ana je smogla snage i sa tugom u glasu govorila o svojoj pokojnoj prijateljici i saradnici.

- Ovo je već treći put u 10 dana da stojim pred svetom i govorim o onome koga sam volela... Više sam čitala posmrtne govore, nego što sam pevala, zato mi nemojte zameriti na nekom lapsusu - rekla je Ana na komemoraciji Marini Tucaković.

Na današnji dan, 27 novembra 2021. godine, Ana je ostala i bez svog emotivnog partnera Milutina Mrkonjića, a sa dve rečenice se kratko oglasila.

- Otišao je moj Milutin. Molim vas sve da me shvatite u ovom bolu da neću da se oglašavam - rekla je Ana za Telegraf.rs.

Video: Milutim Mrkonjić: Građevinac, komunista i boem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mslm

    27. novembar 2021 | 23:16

    Baš tužno 😫🤥

  • Bg

    28. novembar 2021 | 06:04

    Pa nas pola nece docekati njegove godine...

  • N

    28. novembar 2021 | 01:10

    Žao mi je,ali niko ne može da živi doveka,doživeo je 79 godina,verovatno živeo srećno sve je to deo naših života...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA