≫ 

Ana, devojka sa očima anđela: Danas svako može da bude lep, energija je ono što nas izdvaja

- Među prvim poslovima bila je upravo kolaboracija za modnu marku "Dior" i to je za mene bio jedan veliki uspeh - rekla nam je Ana

  • 0
Ana Milešević Ana Milešević / Foto: Mina Dishlenkovich

Mlada Banjalučanka Ana Milešević ima samo devetnaest godina i već je šetala svetskim modnim pistama, a sa samo šesnaest je nosila modele najvećih brendova kao što je "Dior".

Foto: Mina Dišljenković @moshicreativ

Šminka: Jovana ... @jovana.mua

Hair: Nikola Rakić @hairstylner

Stajling: Miloš Đokić @oxmilos

U modnom intervjuu za Telegraf Jetset otkrila je koliko pažnje posvećuje fizičkom izgledu i koliko često trenra kako bi održavala vitku liniju.

  • Od kada se baviš modelingom?

- Modelingom se bavim od ranog djetinjstva, ali tek od svoje šesnaeste godine sam počela profesionalno. Moji počeci vezuju se za moj rodni grad, Novi Grad, gde sam svoje prve fotografije radila sa Ivanom Bjeljac, koja je prepoznala moj potencijal i kojoj sam veoma zahvalna.

  • Kako si i zašto izabrala baš tu profesiju?

- Uvijek sam pokazivala skolonst prema modi, obožavala sam da se šminkam, sređujem, fotografišem i poziram i znala sam da je to ono što ja želim a moja strast prema tome nikad nije bila upitna.

  • Radila si "Diorovu" reviju. Možeš li da podeliš iskustva sa nama?

- Da, među prvim poslovima bila je upravo kolaboracija za modnu marku "Dior" kada sam otišla na svoje prvo putovanje kao profesionalni model i to je za mene bio jedan veliki uspeh, da budem primećena i izabrana od strane tako velikog brenda. Za mladu osobu, poput mene u tom trenutku, to je bio osećaj koji se nije mogao opisati rečima.

  • Koliko je teško u današnje vreme izboriti se za svoje mesto u modelingu?

- Ne mogu da kažem da je lako, ali smatram da je harizma presudna stvar. Danas svako može da bude lep, ali ono što nosimo u sebi i energija kojom zračimo je upravo to što nas izdvaja od ostalih. Ko veruje u sebe i zna svoj cilj i za šta se bori, sigurno će se izboriti za svoje mesto.

  • Da li je pojava društvenih mreža, prvenstveno Instagrama, znatno ugrozila modelig ili je uticala na njegov razvoj?

- Po mom mišljenju, Instagram i ostale društvene mreže mogu da budu jako korisne. Lično, agencije sa kojima sam do sada radila, nalazila sam upravo preko Instagrama kao i one mene. Pruža nam se mnogo mogućnosti, što je divno. Što se tiče instagram modela, smtram da je i to odlična stvar, jer ako ljudi nešto vole, to i treba da rade i u ovom poslu nemamo konkurenciju jer svako od nas je različit i ima mesta za sve.

  • Da li je teško zadržati vitku liniju i koliko vodiš računa o fizičkom izgledu?

- Što se tiče fizičkog izgleda, ulažem dosta vremena i truda, počevši od treninga, zdravih navika, pravilne ishrane, redovnog sna pa sve do različitih beauty tretmana. Pored toga, naravno, volim uvek da imam lepu frizuru, negovanu kosu i da budem sređena u svakom momentu. Svaka žena, pa i muškarac treba da vodi računa o svom izgledu, jer mi iz našeg tela ne možemo izaći i trebamo uvek da težimo boljoj verziji sebe, u svakom smislu, i fizičkom, a još više mentalnoj.

  • Kako se hraniš? Imaš li režim ishrane?

- Na ishranu jako pazim, jer je ishrana 70% dobrog izgleda a trening 30%. Izmedju ostalog mogu da se zahvalim i dobroj genetici kao i mojoj porodici uz koju sam naučila da se hranim zdravo i da mi to bude stil života. Trenutno sam na režimu ishrane zbog pojačanog treninga, pa želim da vidim kako će se to odraziti na moje telo. Želim da izvučem maksimum od svog fizičkog izgleda.

- Obožavam crtanje, slikanje i sve što ima veze sa umetnošću. U slobodno vreme se bavim i grafičkim dizajnom i tu ljubav sam nasledila od svog oca.

  • Koliko je teško baviti se modelingom u doba korone, kada su putovanja otežana?

- Korona je dosta uticala na čitavu modnu industriju kao i na sve ostalo. Putovanja su bila otežana, pa sam odlučila da ostanem u Bosni i Hercegovini, mojoj rodnoj zemlji, dok god je situacija neizvesna i potrudila se da to vreme iskoristim na što bolji način i posvetila se svom obrazovanju, koje mi je, naravno, na prvom mestu.

  • Koji svetski top model ti je uzor a čiji rad sa domaće scene poštuješ?

- Nemam uzore, svi smo mi individue za sebe, ali naravno da nalazim inspiraciju u velikim svetskim imenima poput Kate Moss, Adrijane Lime, Irine Šajk. Što se tiče domaće scene, jako je puno divnih devojaka čiji rad pratim, ali ne bih mogla da izdvojim nikoga, jer je svako poseban na svoj način. Ipak, devojke sa naših prostora smatram da su najlepše, bile modeli ili ne.

Video: Raj za oči svakog muškarca, mada je i žene rado prate: Zgodna fitnes instruktorka zapalila TikTok

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA