≫ 

Ceca, Karleuša, Pejović... Evo ko je sve sa estrade bio na sahrani Milutina Mrkonjića

Među prvima stigla je Milutinova partnerka Ana, koja je primala saučešća, a podršku su joj pružile brojne kolege

  • 3
Milutin Mrkonjić, Sahrana Sahrana Milutina Mrkonjića / Foto: Nikola Tomić

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić sahranjen je danas, u četvrtak 2. decembra, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Na večni počinak Mrkonjića su ispratili članovi porodice, dugogodišnja partnerka Ana Bekuta, prijatelji, simpatizeri Socijalističke partije Srbije, kao i mnogobrojne poznate ličnosti.

Ana se potpuno slomila i briznula je u plač kada su iz kapele izneli kovčeg sa Mrkinim telom, a suze je pustila i u zagrljaju sa prijateljima koji su došli da izjave saučešće i oproste se od Mrkonjića.

Milutina su na večni počinak ispratile brojne poznate ličnosti: Jelena Karleuša, Ceca Ražnatović, Mira Škorić, Marko Rokvić, Aco Pejović, Dragan Kojić Keba i njegova supruga Olja, čuveni frizer Mister Iks, Milan Mitrović, modni kreator Mladen Baron, Mina Kostić, Sanja Đorđević, Jovana Tipšin, Melina Džinović i mnogi drugi.

Podsetimo, Milutin Mrkonjić preminuo je u subotu, 27. novembra, u 80. godini.

Mrkonjić je rođen 23. maja 1942. godine.

Srpski političar, bio je počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS), narodni poslanik, a pre toga obavljao je i funkciju ministra infrastrukture kao i ministra saobraćaja Republike Srbije.

U decembru 2006. godine postaje potpredsednik Socijalističke partije Srbije, a na tu funkciju je reizabran u decembru 2010. Bio je i član predsedništva te stranke, a odlukom Glavnog odbora, u septembru 2015, imenovan je za počasnog predsednika SPS. Za poslanika u Skupštini Srbije izabran je 2007. godine, a u tom sazivu je obavljao i funkciju potpredsednika Skupštine.

Od jula 2008. nalazio se na funkciji ministra za infrastrukturu. Početkom marta 2011. godine njegovom resoru dodata je oblast energetike.

Mrkonjić je preminuo u Beogradu u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", gde se nalazio od početka novembra, kada mu je i ugrađen pejsmejker. On je u avgustu operisao srčane zaliske, a pre toga, početkom godine bio u bolnici Dragiša Mišović.

Video: Ceca izjavljuje saučešće na sahrani Milutina Mrkonjića

Video: Potresan film o Mrki: Beograđanin, graditelj i socijalista

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    2. decembar 2021 | 16:39

    Je li dosla Milica iz P.Banje?

  • Drug Crni

    2. decembar 2021 | 19:55

    Umro Drug Mrka! Beliki ljubitelj pesme i dobre kapljice! Pevači su ga voleli kao svog Druga! Mnogima je pomogao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA