≫ 

Snežana Divac objasnila zašto ona i Vlade bez pomoći Mrkonjića ne bi mogli da usvoje ćerku

- Tada sam bio okarakterisan kao neprijatelj države, ali je on svojim autoritetom uspeo da nas spoji sa ćerkom - rekao je Divac na komemoraciji

  • 4
Milutin Mrkonjić, Komemoracija Foto: Nikola Tomić

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac otkrio je na komemoraciji Milutinu Mrkonjiću koja je održana prošle nedelje u centralnom holu Doma Narodne skuštine, nepoznate detalje o usvajanju ćerke Petre.

- Nikada nisam sreo čoveka, koji mi je rekao da mu Mrka nije pomogao. Kada je bio na vrhuncu političke moći, odlučio je da pomaže ljudima. Zahvaljujući njemu uspeli smo da usvojimo ćerku. Tada sam bio okarakterisan kao neprijatelj države, ali je on svojim autoritetom uspeo da nas spoji sa ćerkom. Nikada mu to ,ni ja ni moja porodica nećemo zaboraviti. Kada je Milošević pao, rekao sam mu, "šta treba da se učini?" Rekao je "ništa, ali ako se meni nešto desi, obećaj da ćeš brinuti o mojoj porodici". To je bio Mrka. Imaće zauvek ljubav i zahvalnost cele moje porodice, uvek će biti u našim srcima dokle god opostojimo ja i moja porodica - kazao je Divac.

Video: Bili smo politički neprijatelji ali on mi je pomogao da usvojimo kćer: Vlade Divac sa suzama o Mrki

Nakon njegovog govora, korisnici Tvitera zapitali su se kakve veze Mrkonjić ima sa usvajanjem dece, i "šta treba da rade oni koji ne poznaju nikakvog Mrku".

- Da izvinete, kakve veze je imao Mrkonjić sa usvajanjem dece, to jest zašto je bilo potrebno poznavati Mrku, pa usvojiti dete, i šta rade oni koji ne poznaju nekog Mrku - napisala je jedna korisnica Tvitera.

Usledio je odgovor Snežane Divac.

- Nije. Sve smo testove prošli. Sve! Ali nam nisu dali iz političkih razloga, jer je moj muž stao na stranu studenata i godinama imao posledice zbog toga. I hvala Bogu što zahvalnost nikada nismo očekivali. To u vama nije dobro za vas - napisala je ona.

- A imao je veze jer se usprotivio političkoj moći tadašnjoj, iako to nije bilo lako i bez posledica. Uradio je ono što ne znam nikoga da je smeo iz billo koje politčke opcije. Ono za šta svi u Srbiji pričaju da se bore - dodala je ona.

Vlade Divac i Snežana Divac usvojili su devojčicu Petru 1999. godine, kada je imala samo šest meseci.

Video: Divac na Božić doveo ženu i sina da pucaju iz sačmare u SAD: Posle jednog hica mu nije bilo svejedno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deda

    6. decembar 2021 | 13:30

    Korisnica Tvitera da pažljivije čita Divćeve reći, ne bi takva glupa pitanja postavljala.

  • Vera

    6. decembar 2021 | 16:54

    A ko je pomogo da se oslobodiš kantrimena?

  • mladen milunic paris

    6. decembar 2021 | 16:32

    Nesto odvratni postali od kad je Mini se pojavio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA