≫ 

"Rekli su mi da neću moći da rodim dete. Potpuno sam izbacila psihoaktivne supstance"

Glumica je istakla da se na prvom mestu rešila alkohola

  • 1
Poslednji Srbin FEST, Hristina Popović Foto: Milena Đorđević

Glumica Hristina Popović otvorila je dušu i otkrila zbog čega se skriva od ljudi i ne pokazuje im svoju pravu stranu kao i i šta joj je pomoglo da se izbori sa sumnjama i stekne samopouzdanje.

Zahvaljujući brojnim preispitivanjima, počela je iz drugačijeg ugla da se odnosi prema majčinstvu i vaspitavanju ćerke Luče, koju je pre devet godina dobila sa hrvatskim kolegom Bojanom Navojcem (45). O izazovima, odlasku kod psihijatra i prevashodno borbi sa sramežljivošću, harizmatična dramska umetnica govorila iskreno i otvoreno.

- Stalno nas uče da se prilagodimo i ja sam to radila. Recimo, sviđa mi se neki frajer, ali shvatam da ne može da prihvati baš svaki deo mene i onda krećem u amputaciju, dok potpuno ne izgubim sebe. Zašto je toliki problem ako se izdvajaš? Pitam jer imam dete i često čujem kako joj kroz osmeh kažu da je drugačija i nastojim da ne upadne u zamku i ceo svoj život se trudi da se prilagodi kao što sam ja to činila - rekla je glumica.

- Neko me je baš nedavno pitao: "Pa dobro, jesu li te prihvatili konačno?". Rekla sam: "Ne". Pita me opet: "Pa kako ne, imaš trideset i nešto?", ja kažem: "Jes’ vala, glupo, ali ne" (Smeh). Niko me nikada nije prihvatio onako kako je meni bilo potrebno, tako da imam dovoljno ranjivosti da se ogolim i priznam ko sam, već se dajem na komade i onoliko koliko neko može da me svari - ispričala je ona.

Hristina je u porodici, kako tvrdi, naučila i da je, kada više nema efekta oslanjati se na sebe i svoj sud, potrebno potražiti pomoć psihijatra, što rado danas čini.

- Motivacija je moje najbolje oružje, uvek ih imam nekoliko u džepu, za svaki slučaj, ali kada ih ponestane, obratim se školovanim ljudima za to. Mom samopouzdanju dosta je pomoglo i to što sam počela da lagano ispitujem svoje granice i pobeđujem samu sebe - rekla je glumica.

- Naime, tokom letovanja s mamom i tek rođenom ćerkom u Budvi, u našoj kući, negde 2014. godine, počela sam da šetam i shvatila da mi to prija, zatim sam instalirala aplikaciju po kojoj jedan minut trčiš najbolje što umeš, drugi pešačiš. Pomislila sam: "Što neću to moći, evo rodila sam dete, rekli su mi isto da ni to nema šanse da se desi i desila se i predivna je" - ispričala je ona.

- I tako za dve nedelje boravka na primorju uspela sam da istrčim pet kilometara. Nakon toga dobila sam veliko samopozdanje i zapitala se šta ja to sve mogu. U 33. godini sam promenila život, potpuno sam izbacila psihoaktivne supstance, alkohol na prvom mestu. Nije to išlo uz stil samohrane keve - rekla je glumica gostujući u podkastu "Agelast".

Video: Branka Katić o povratku u Srbiju, Dušanu Kovačeviću i svom liku u filmu Nije loše biti čovek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista

    8. decembar 2021 | 23:58

    Važno novo nije nam rekla.Zivi tamo i ovde,ovde u pozorištu,pa LEEEEPO.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA