Nastavlja se haos oko Severine i Milana Popovića: Podignuta optužnica protiv lekara

Nakon istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu, USKOK je optužio hrvatskog državljanina (1976) za krivično delo trgovina uticajem

  • 1
Milan Popovic, Severina Foto: Privatna arhiva, Promo

Uskok je nakon šestomesečne istrage optužio Gzima Redžepija (45), bivšeg zamenika načelnika Gradskog ureda za zdravstvo i bliskog saradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, da je pokušao uticati na veštaka u slučaju Severine i Milana Popovića, piše Jutarnji.hr.

Uskok je prijavio optužnicu bez navođenja identiteta osumnjičenih ili drugih osoba uključenih u postupak.

Nakon istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu, USKOK je optužio hrvatskog državljanina (1976) za krivično delo trgovina uticajem.

Optužnica tereti okrivljenog da je krajem avgusta 2020. godine u Zagrebu počinio krivično delo trgovina uticajem, koristeći ovlašćenja koja nesumnjivo ima kao poslanik u Gradskoj skupštini grada Zagreba i dugogodišnji bivši zamenik načelnika zagrebačkog Zdravstvenog zavoda da se radi o osobi od poverenja tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, pokušao da utiče na ishod veštačenja u sudskom postupku pred Opštinskim građanskim sudom u Zagrebu za izmenu odluke o roditeljskom staranju i izdržavanju.

Nakon što je sud odredio dva veštaka za obavljanje multidisciplinarnog psihijatrijskog i psihološkog veštačenja radi odlučivanja sa kojim roditeljem će maloletno dete živeti, okrivljeni je inicirao sastanak sa jednim od postavljenih veštaka.

Radi se o veštaku koji je zaposlenik i ujedno zamenik direktora Psihijatrijske bolnice, koja je osnivač Grada Zagreba, zbog čega okrivljeni može uticati na poslovanje bolnice u kojoj se ovaj zaposleni nalazi. Tokom sastanka, tuženi je veštaku rekao da je dobar prijatelj tužitelja u navedenom sudskom postupku, ističući njegove kvalitete, donacije i sve što je učinio za grad Zagreb i za njega osobno. Rekao mu je i da je tužilac dobar otac, indirektno aludirajući na potrebu da se donese nalaz u njegovu korist.

Takođe je zamolio veštaka da ga obavesti o odluci koju će doneti u tom slučaju. Kada ga je veštak, ne želeći da postupi suprotno svojim profesionalnim uverenjima, već je svoje nalaz zasnivao isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, obavestio da je odlučio da se povuče sa predmeta, okrivljeni je izrazio nezadovoljstvo takvim događaji. javio je Uskok, a prenosi Jutarnji.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. decembar 2021 | 19:19

    Tolika mrznja moze pristaci samo od prevelike zaljubljenosti ,ljubavi kad su se upoznali,jer tanka je nit izmedju ljubavi o mrznje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA