≫ 

Saopštenje MUP povodom tvrdnji Olje Crnogorac: "Policiji nije prijavila da ju je bilo ko pratio"

- Policija poziva građane da na društevnim mrežama ne objavljuju netačne i neproverene informacije - navodi se u saopštenju

  • 1
tcms Olja Crnogorac / Foto: Nikola Tomić

U saopštenju dostavljenom medijima, MUP ističe da nisu tačni određeni navodi nekadašnje voditeljke Olje Crnogorac, koja je na Tviteru podelila da je navodno uhodi suspendovani policajac.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da su netačni navodi Olje Crnogorac koje je postavila na jednoj društvenoj mreži, a koje su pojedini mediji preneli, da je policija po njenoj prijavi uhapsila muškarca, za koga ona kaže da ju je pratio.

Naime, ona policiji nije prijavila da ju je bilo ko pratio, već je njen brat prijavio da ga je jedan mušakrac kolima pratio 2. januara od Dobanovaca do Ulice kneza Miloša.

Brzom i efikasnom akcijom, odmah po prijavi, policija je u Bulevaru kralja Aleksandra zaustavila vozilo i u službene prostorije dovela muškarca kod koga je pronađena motorola.

Konsultovan je i tužilac koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela.

Policija poziva građane da na društevnim mrežama ne objavljuju netačne i neproverene informacije, a da, ukoliko smatraju da im je bezbednost ugrožena, to odmah prijave policiji kako bi mogla pravovremeno da reaguje."

Podsetimo, Olja je na Tviteru napisala:

- Čovek koji me je pratio sinoć je Z. V., suspendovani policajac, koji je bio u zatvoru tri godine. Pozvana je interventna i priveden je. Do roditeljske kuće me je pratio, posedovao motorolu kojom je očigledno nešto nekome javljao. Policija me nije zaštitila.

- Molim svakoga ko zna bilo šta o ovome čoveku da mi javi. Sad kad vraćam film, shvatam da mi je danima neko sedeo ispred stana u kolima, posmatrao, šta god. Nije čak ni zadržan jer po zakonu kažu da u ovoj zemlji je dozvoljeno da pratite nekoga. Sada ja pitam državu, vlast, policiju - da li treba da me neko ubije, raskomada, siluje da bi ste vi reagovali?

- Parkirala auto ispred kuće. Ušla u kuću. On parkirao kuća do moje. Brat izlazi sa drugim autom. Moj “pratilac” garantovano permutuje da sam ja u kolima i kreće da prati mog brata. Brat to shvata tek na Novom Beogradu, izleće iz kola posle dva kruga na kružnom toku - navodi Olja i dodaje:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA