Poznati izvođači i influenseri protiv digitalnog nasilja: Sve više mladih u Srbiji trpi nasilje, zaustavimo ga

Poruka mladima da “ne treba da trpe nasilje i da ispričaju svoju priču”

  • 1
Nucci Foto: Music star

Digitalno nasilje je sve više prisutno među mladima u Srbiji i može dovesti do depresije i samoubistava, zato je važno da poznati izvođači i influenseri iskoriste svoj uticaj i pošalju poruku mladima da "ne treba da trpe nasilje i da ispričaju svoju priču", istakli su Nucci, Sergej Pajić i Crni Cerak povodom pokretanja kampanje "Slavimo život - Muzikom protiv digitalnog nasilja".

Poznati mladi izvođači, čije pesme broje milionite preglede na muzičkim platformama i koji imaju više miliona pratilaca na Instagramu, na današnjoj konferenciji za medije pozvali su sve izvođače, influensere i njihove fanove da učestvuju u javnoj kampanji protiv digitalnog nasilja na svojim digitalnim platformama.

Konferencija - Nucci, Sergej Pajić i Crni Cerak Foto: Music star

-Ispričajte svoju priču, podelite lično iskustvo i objavite kratak video u trajanju od 30 do 60 sekundi na vašim društvenim mrežama. Na kraju videa recite "Slavimo život" - objasnili su mladi izvođači.

Nucci je na konferenciji istakao da je ključno rešenje da se radi na medijskoj pismenosti kod dece još u pubertetskom periodu jer je tada digitalno nasilje najrasprostranjenije, dok je Sergej Pajić kazao da je ova kampanja neophodna da bi se mladima predstavilo nešto zdravo i skrenula pažnja da nasilje nikada nije odgovor.

Konferencija - Nucci, Sergej Pajić i Crni Cerak Foto: Music star

Kampanji protiv digitalnog nasilja priključile su se i pevačica Goca Tržan koja je rekla da je "važno sprečiti bilo koju vrstu nasilja i da treba da volimo sebe", dok je košarkašica Milica Dabović istakla da je i "sama bila žrtva nasilja, da ne podržava digitalno nasilje kao i da svi zajedno treba da slavimo život".

Poznati izvođači pozvali su sve da dođu na koncert koji će održati zajedno u Beogradu 11. februara na Sajmu, u Hali 3 od 17 časova, kada će biti organizovan i "Influenser Award" na kojem će se podeliti nagrade influenserima koji su se pridružili akciji i podigli svest o digitalnom nasilju.

Više informacija o kampanji protiv digitalnog nasilja možete pročitati na sajtu produkcijske kuće Music star koja je u saradnji sa poznatim mladim izvođačima pokrenula akciju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • upravu si

    11. januar 2022 | 16:11

    zaustavimo ga tako sto sjasite sa interneta I mrs na teren za fudbal ili park...ne znate da uzivate u detinjstvu,sta ce biti kad se odraste?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA