Brena o siromaštvu i borbi: Jela sam hleb i jogurt, pa ako sam htela slatko malo sam pošećerila

- Odrasla sam u stanu od 50 kvadratnih metara i kao devojčici san mi je bio da nešto napravim, da budem samostalna, a to i jesam - rekla je folk zvezda

  • 10
Grand novogodišnji program

Foto: Nikola Tomić

Iako danas ima dovoljno novca za luksuzan život, Lepa Brena na početku karijere imala je finasijskih poteškoća.

Lepa Brena svojevremeno je ispričala kako je na početku karijere bila više gladna nego sita, te da je postojao period od pola godine kada je živela samo na jogurtu i hlebu.

- Doslovno sam bila gladna kada sam otišla u Beograd da studiram turizam i tamo provela šest meseci gladna. Sećam se kako sam očajnički štedela novac da mogu na ekskurziju u Kupare pokraj Dubrovnika. Jela sam hleb i jogurt, pa ako sam htela slatko malo sam pošećerila. Jednog dana sam totalno pokisla i na košavi stajala na autobuskoj stanici, gladna i jadna, a uz noge mi se stisnuo neki mali pas. Drhtali smo od hladnoće, nebo je proparala munja i kao da mi je prosvetlila mozak. Rekla sam sebi: "Nemam novca ni za knjige ni za hranu, od danas uzimam život u svoje ruke." Vratila sam se u Brčko i srela sastav s kojim sam kasnije i nastupala i rekla im: "Pevačica vam je sjajna, ali ja sam bolja". Saša Popović je podigao naočare i to je bilo to - ispričala je ona, za koju nije sve u bogatstvu i velikom kućama.

- Odrasla sam u stanu od 50 kvadratnih metara i kao devojčici san mi je bio da nešto napravim, da budem samostalna, a to i jesam. Ali na kraju kada ispunite sve i kada kupite auto koji želite, prsten, pa bundu, pa onu torbu i kada sve to imate i kada ujutru ustanete i pomislite na to da do WC-a imate 20 metara od kreveta ili da ste nešto zaboravili na trećem spratu kuće, shvatite da sve to u srži nema smisla. Kuća u kojoj živimo, dok je bila puna dece i njihovih prijatelja i gde se svako jutro pravio doručak za šestoro dece i gde se živelo dinamično, imala je smisla. Sada je postala prazna. Smestila bih se bilo gde gde ne bih čula buku automobila, bilo bi zgodno u neko selo kraj Beograda. Želim da živim opušteno i prirodno - istakla je tada Brena.

Kako je sama jednom prilikom izjavila, ona tada nije mogla sebi da priušti sve što poželi, a pojedine stvari za nastup je i sama šila.

Veoma je ponosna na svoje početke, ali nikako joj nije bilo lako. Nije imala dovoljno novca da kupuje garderobu, već je zajedno sa svojom majkom te davne 1983. godine, šila i krojila stvari, kako bi bila adektvatno obučena za scenu.

- Bila sam sama svoj stilista i svoj frizer i to mi je bilo jako slatko! U Minhenu je postojala prodavnica sa materijalima koji su pogodni za scenu i sećam se da je sve bilo preskupo - rekla je Brena u jednom od svojih gostovanja i dodala, da je zbog takve situacije, često šila mini suknje, jer je za njih trebalo najmanje materijala.

- Rešenje za to bile su mini suknje, jer je u njih išlo malo materijala - otkrila je mnogo godina kasnije Lepa Brena u jednom od svojih intervjua, prenose "Novosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    13. januar 2022 | 13:43

    Za razliku od tebe koja si uz hleb imala i jogurt,neki nisu ni taj jogurt mogli sebi da priuste.A veruj mi da i dan danas ,na zalost,mnogo njih moze sebi da priusti samo hleb i jogurt.

  • Marko bg

    13. januar 2022 | 12:31

    Suza mi krenula za Fahretu.

  • Dzoni

    13. januar 2022 | 13:05

    Dosta nas je takvo iskustvo imalo, ali nismo poznati pa nemamo ni kome da pricamo da bi se "sazalili" !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA