≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo član grupe "Rokeri s Moravu": Ćerka se potresnim rečima oprostila od oca

Vreme čitanja: oko 1 min.

- On je imao operaciju kuka, međutim, zarazio se koronom, a komplikacije su veoma brzo dovele do smrti - napisala je Banetova ćerka

  • 1

Branislav Anđelović Bane, nekadašnji član popularnog sastava "Rokeri s Moravu", preminuo je juče, 12. januara, u 76. godini.

Godinama se nije isticao u javnosti, te se o njegovom životu po izlasku iz pomenute grupe malo šta zna. Tužnu vest na društvenim mrežama potvrdila je njegova najmlađa ćerka Dijana.

- Danas rano ujutru smo izgubili mog oca Baneta, muzičku legendu Balkana - objavila je Dijana na "Fejsbuku".

- On je imao operaciju kuka, međutim, zarazio se koronom, a komplikacije su veoma brzo dovele do smrti. Bane će biti u sećanju miliona obožavalaca, kroz nekoliko generacija, koje su sve uživale u skečevima "Rokera s Moravu" i rok-folk parodija po kojima su bili dobro poznati. Tata, nadam se da počivaš u miru i da si na boljem mestu - napisala je Dijana.

Bane je rođen 1946. godine, a on je ujedno jedan i od osnivača legendarne grupe. Napustio je grupu posle 11 godina, a javnost ga je znala kao Baneta Ćoru.

Pesme koje su i dan danas veliki hitovi ove grupe jesu "Daj ribu", "Mali Miloica", "Udao sam taštu u Bajinu Baštu", "Turio Ljubiša pivo da se ladi", "Želje, čestitke i pozdravi", "Senjorita porfavor", "Ajde mala pomozi kolezi"...

Video: Andrija otpevao hit Rokera s Moravu: Đuture se ljubim s mladenci i gosti

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA