Radoš Bajić: Filmovi iz Srbije ne mogu da očekuju Oskar, to je misaona imenica

- Oskar je prevashodno političko i finansijsko pitanje, pa tek onda umetničko. Daleko smo mi od Oskara - rekao je Radoš

  • 21
Radoš Bajić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Proslavljeni glumac i reditelj Radoš Bajić iznenadio je sve izjavom da filmovi iz Srbije ne mogu da dobiju Oskara.

Naime, Radoš je upitan da li će njegov film "Heroji Halijarda", koji se očekuje tokom ove godine, nominovati za Oskara, na šta je on odgovorio:

- O tome i ne razmišljam. Oskar je prevashodno političko i finansijsko pitanje, pa tek onda umetničko. Daleko smo mi od Oskara. Da bi neko dobio Oskara, nije dovoljno da napravi najbolji film. Za nagradu Oskar potrebno je da se sklope kockice, da globalni medijski i politički kontekst bude takav da neka mala zemlja trijumfuje.

- To se najbolje vidi na primeru filma "Aida" - bez obzira na ogromnu potporu i pritisak islamskog sveta. Da se taj film pojavio pre pet godina - verujem da bi dobio Oskara. Danas, ta tema jeste prisutna, ali nije više u primarnom fokusu onih koji uređuje svet i sve relevantno u njemu - rekao je Radoš.

- I na kraju, za Oskara je potreban ogroman novac, za marketing, reklamnu kampanju i lobiranje - što je u našem slučaju misaona imenica. Zbog toga je sva moja energija usmerena isključivo na kreativni napor da napravimo najbolji mogući film - a o Oskaru neka sanjaju drugi - ispričao je Bajić za Blic.

Video: Bajić: Danas serije ne snima samo onaj ko ne želi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    16. januar 2022 | 22:51

    Није тачно! Сними филм, трилогију, како Срби малтретирају јадне Хрвате, муслимане и Шиптаре , а Аида да ти буде продуцент и ето теби Оскар загарантовано!

  • Gopspodine Radoše..

    16. januar 2022 | 23:07

    Ñjihov oskar nam nije potreban..nikada oni ne može da shvate(razumeju)nas i naš način života..kao i mi njihov..oni su otudjen narod...oni nemaju dušu....

  • Lik

    16. januar 2022 | 22:19

    Pa sto? Svaki tvoj film je za oskara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA