"Muž je glava kuće i to poštujem": Mira Adanja Polak otvoreno o porodici

- Svako nek igra svoju i – mir u kući. Kažem to po cenu da me optuže da sam konzervativna i tradicionalna - rekla je novinark.a

  • 2
Premijera predstave Foto: ATA Images

Poznata novinarka Mira Adanja Polak već decenijama je u braku sa Martinom Darkom Polakom, koji je raketni inženjer. Ona pričala o svojom porodici, koju, kako kaže, stavlja uvek na prvo mesto.

Mira je navela da ceni svog supruga.

- Zna se ko je u kući najstariji, muž, ko drugi. Muž je glava kuće i to poštujem. Mislim da je u osnovi svih bračnih razmirica upravo taj isforsirani sukob nadležnosti, ta potreba nekih žena da, bez ikakvog istinskog razloga, preuzimaju na sebe prerogative koji pripadaju muškarcima. Zašto, čemu, pa uloge su odavno podeljene! Svako nek igra svoju i – mir u kući. Kažem to po cenu da me optuže da sam konzervativna i tradicionalna. Ja se nikada ni sa jednim muškarcem nisam nadmetala i zato, valjda, nikada nisam ni doživela od njih poniženje ili neku drugu neprijatnost - rekla je Mira Adanja Polak, piše "Blic", i nastavlja:

Kada sam recimo imala zakazan intervju sa Kisindžerom, moj suprug je zatražio od mene da smesta sednem u avion i da se iz Njujorka vratim kući. To sam i uradila, a ispostavilo se da sam takvom odlukom obezbedila kod sagovornika mogućnost da intervju dobijem sledeći put. To su ti slatki i gorki rizici našeg posla - rekla je novinarka.

Njih život je postao bogatiji kada im se rodio sin.

- Ne znam, mislim da sam bila dobar roditelj. Onako kako su vaspitali mene, sestru i brata, tako sam i ja vaspitala svoje dete. Teško je odupreti se modelu koji ste dobili od roditelja, a nešto, pravo da vam kažem, i ne vidim da je bio loš. Možda sam tu i tamo štogod morala da osavremenim, ali u osnovi to je to. Poštovala sam pravo sina na sopstveno mišljenje, nisam mu se mešala u život, nisam naturala savete, nastojala sam, a i danas se trudim da mu pomognem kad god to od mene zatraži. Poštujem snaju, a unuku obožavam. Bile smo nas dve na jednom dečjem rođendanu i tada sam je videla u akciji. Ušla je na nepoznat teren, među nepoznate ljude, u sekundi je našla čoveka kome će da se uspentra na krilo i koji će da joj iseče parče torte. Kada sam videla kako se snašla, rekla sam u sebi: "Ovo je genetika" - navela je ona.

Video: Godišnje medijske nagrade Poverenika za zaštitu ravnopravnosti: Nagrađena novinarka Telegrafa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eee

    28. januar 2022 | 11:33

    Nema vise ovakviž žena,to se ne nece ni naci ni roditi!Sad je neka demokratija,prava,razlike,pogresno vaspitanje,neke princeze umišljene koje ni tanjir ne znaju da operu..

  • BASA

    28. januar 2022 | 11:10

    Tako je Miro ! Odlican ste primer mladima !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA