≫ 

Poznat datum početka suđenja Draganu Bjelogrliću zbog nasilničkog ponašanja nad Gagom Antonijevićem

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje

  • 3
Dragan Bjelogrlić, Predrag Gaga Antonijević Foto: Milena Đorđević, ATA Images

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 24. mart početak suđenja glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću, koji se tereti za nasilničko ponašanje nad kolegomDraganom Antonijevićem 23. avgusta prošle godine.

Ovo je za Tanjug potvrdila Bojana Stanković, portparol suda. Suđenje će krenuti uvodnim rečima tužilaštva i odbrane nakon čega će sud ispitati Bjelorglića i Antonijevića, a potom i svedoke.

Istraga ovog slučaja sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković. Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Video: Snimak kako je Bjelogrlić prebio Gagu Antonijevića: Prišao mu je i počeo da ga udara svom snagom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA