Makedonija neće više učestovati na Evroviziji?

Nakon što je Andrea Koevska bacila zastavu svoje zemlje u Torinu, što su mnogi osudili, oglasio se javni servis

  • 11

Haos oko predstavnice Severne Makedonije na ovogodišnjoj "Evroviziji" ne jenjava.

Nakon što je Andrea Koevska bacila zastavu svoje zemlje u Torinu, što su mnogi osudili, oglasio se javni servis pomenute države i naveo da će "preduzeti disciplinske mere".

Incident se dogodio nakon što je pevačica na molbu fotografa odlučila da pozira bez zastavice koju je nosila u ruci. Kako joj u tom trenutku niko od članova njene delegacije na "Evroviziji" nije bio u blizini, Andrea Koevska je zastavu bacila na pod, što je uzrujalo ljude na MRT-u, koji su se prvobitno o ovom činu oglasili saopštenjem.

- MRT oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje prikazano tokom ceremonije otvarenja Evrovizije. Podsećamo da se u Severnoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštovanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše evrovizijske predstavnice, koja je tim gestom pokazala nepoštovanje nacionalnog simbola. MRT očekuje da se Andrea izvini građanima zbog takvog ponašanja, a razmatramo i mogućnost njenog povlačenja s Evrovizije - pisalo je u saopštenju pre nekoliko dana, dok je usledilo i Andreino izvinjenje.

Međutim, MRT se sada ponovo oglasio ovim povodom.

- Preduzećemo sve disciplinske mere kad se delegacija vrati iz Torina. Moguće je da nećemo učestvovati na "Evroviziji" 2023. godine, zbog negativnog publiciteta koji je uradio svoje - istakli su iz tamošnje državne televizije.

Severna Makedonija, podsetimo, nije uspela da se plasira u finale ovogodišnje "Evrovizije", baš kao ni prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    14. maj 2022 | 16:17

    Mlada i naivna, uradila je to u neznanju a ne zbog zle namere. Nauciti je i oprostiti. Zivot je pred njom.

  • Marko

    14. maj 2022 | 17:12

    Još jedan dokaz o ljudskoj gluposti. Bacila pa šta? Nije skala po njoj ili je zapalila. Nekima je očigledno toliko dosadno da od ovog prave senzaciju, bez obzira kakva zastava je u pitanju.

  • Maverick

    14. maj 2022 | 16:41

    Što se tiče zastave,mozete da birate dvoglavog orla,e sad ovog našeg lepog i orginalnog ili onu crnu kopiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA