≫ 

Crna Gora reagovala na vest o mogućem oduzimanju bodova Konstrakti

Dan nakon finala oglasilo partner Evropske radiodifuzne unije (EBU) koji vrši monitoring nad glasanjem tokom o nepravilnostima glasanja

  • 6
Crna Gora reagovala na vest o mogućem oduzimanju bodova Konstrakti Foto: Pixabay, RTS

U finalu Evrovizije prvo mesto osvojila je Ukrajina, dok je srpska predstavnica Ana Đurić Konstrakta završila je 5. mestu.

Dan nakon finala oglasilo partner Evropske radiodifuzne unije (EBU) koji vrši monitoring nad glasanjem tokom o nepravilnostima glasanja.

Naime, oni su saopštili da su uočene nepravilnosti uočene u glasanju šest zemalja, ali kako prenosi "Beta", nije detaljno pojašnjano koje su to zemlje niti koje su nepravilnoti u pitanju.

Mediji su spekulisali da je problem u "komšijskom glasanju", s obzirom da se zna da su problem između ostalih bile i Crna Gora i Hrvatska koje su svojih 12 poena dali Srbiji.

Iz tog razloga, srpskoj predstavnici Ani Đurić Konstrakti mogli bi da se oduzmu ti poeni koje je dobila od naših komšija.

Tim povodom se oglasio Evrovizijski tim Crne Gore, koji je u saopštenju naveo da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno overeno od strane EBU", te da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti. Oni očekuju "detaljan" odgovor EBU.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić kazao je televiziji "Vijesti" da je pisao Evropskoj radiodifuznoj uniji i tražio objašnjenje. On je rekao da će, ukoliko se potvrdi da je crnogorski žiri isključen, pokrenuti proceduru u skladu sa tim i o svemu blagovremeno obavestiti javnost.

Video: Telegraf u rodnom mestu Konstraktinog oca : Kuća čuvene baka Desanke u Glibovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acaaa

    15. maj 2022 | 22:17

    Pesma je po meni ono… ali da se usude da kao bilo nepravilna desavanja samo me natera da se nasmejem. Kao nije namestaljka sta je Ukraina pobedila, ma daj. Sve nam je jasno

  • Nikola

    15. maj 2022 | 22:33

    Sad će da optuže par zemalja a Srbija prvo kao da su nešto nepravilno radili samo da bi se ova sramotna pobjeda Ukrajine prikrila!!!!

  • D

    15. maj 2022 | 22:46

    Koje licemerje ukrajinu ugurali na prvo mesto a nama broje bodove.Sve se to piše doči če vreme revanšizma i vaša mržnja i šikaniranje če se vam obiti o glavu.Bit če kasno za kajanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA