≫ 

"Ujedinila si bivšu Jugoslaviju": Hrvati, Bosanci i Crnogorci nakon Konstraktinog uspeha na Evroviziji

- Voli te Hrvatska, voli te Bosna, voli te Crna Gora, Slovenija, Makedonija i naravno tvoja Srbija - napisali su u objavi

  • 8
Ana Đurić Konstrakta, zastava Srbije, Hrvatske i Crne Gore Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Srpska predstavnica Ana Đurić Konstrakta osvojila je 5. mesto na Evroviziji, a region je oduševljen njom o čemu svedoče i poeni koji su u velikim količinama došli od bivših jugoslovenskih republika.

Sve češće se pominje rečenica kako je Konstrakta ujedinila region, a da ta izjava nije samo obična fraza nam govore sve češće izjave regionalnih umetnika, novinara i influensera.

Jedna Instagram stranica, saskoro 30.000 pratilaca, koja se bavi očuvanjem prijateljstva Bosanaca, Hrvata i Srba je okačila post sa jakom porukom iz koje se vidi koliko su ljudi Anu zavoleli za jako brzo vremena.

- Draga Konstrakta, još jednom ti čestitam visoko 5. mesto na najpopularnijem muzičkom takmičenju na svetu. Ne znam koliko si toga svesna, ali uspela si ujediniti bivšu Jugoslaviju u ovako turbulentnom vremenu - počeli su objavu i nastavili:

- Sad imaš priliku kao niko drugi u ovom trenutku, da svojim likom i delom nastaviš svoj rad u ovom ritmu i jednoga dana odeš u legendu, kao što je to postao Đorđe Balašević. Vodi računa o nacionalnim i verskim osečanjima svih naroda sa ex-Yu i maksimalno se ogradi od politke.

- Ne tvrdim da ideš u tom smeru pa te kao sputavam, nego te savetujem da ti se to nikad ne desi jer trenutno si u znatnoj meri ublažila podele među ljudima i za sad ideš u pravom smeru. Muzika je nit koji nas spaja. Ti si trenutno nit koja nas najjače spaja. Voli te Hrvatska, voli te Bosna, voli te Crna Gora, Slovenija, Makedonija i naravno tvoja Srbija - napisali su.

Podsetimo, Konstrakta je dobila 12 poena od žirija iz Hrvatske i Crne Gore, a što se tiče publike, ceo region joj je dodelio maksimalne brojeve poena.

Video: Telegraf u rodnom mestu Konstraktinog oca : Kuća čuvene baka Desanke u Glibovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    15. maj 2022 | 22:39

    Opet iz rupe izlaze jugosloveni propale drzave.Ovo je pesma neko voli a neko ne.Srbe je bivsa drzava upropastila.

  • Nole

    16. maj 2022 | 07:47

    Volim ovakve lepe, humane, pozitivne, iskrene poruke. Postovanje za tekst.

  • Z

    16. maj 2022 | 06:32

    Ne daj Boze nikad vise tako nesto, najvecim neprijateljima napravismo drzave, a to kazu i hrvatski istoricari, da nije bilo jugoslavije hrvatska i bosna ne bi postojale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA