Ivica Dačić održao govor na pomenu: Danas bi Mrki bio 80. rođendan, njegovo prisustvo pronalazimo u svemu

- Na današnji dan mi smo spojili istovremeno šestomesečni pomen, ali danas jeste njegov 80. rođendan - rekao je Dačić

  • 1

Danas je na Novom groblju u Beogradu održan šestomesečni pomen Milutinu Mrkonjiću, a njegov dugogodišnji prijatelj i predsednik Narodne skupštine, Ivica Dačić održao je govor.

- Na današnji dan mi smo spojili istovremeno šestomesečni pomen, ali danas jeste njegov 80. rođendan. Tako da smo se okupili ovde još jednom da iskažemo poštovanje i sećanje na našeg velikog i dragog druga Mrku. Naravno da nam svima nedostaje, ali nekako u svemu uvek pronalazimo i njegovo prisustvo i šta bi on rekao i veoma su česta sećanja na taj period - rekao je Dačić.

- Moram da se zahvalim Ani što je došla na ideju da iskoristimo te prednosti digitalizacije, tako da uz pomoć QR koda možete da vidite deo njegove biografije, najfraže fotografije, uključujući i nešto što smo našli, a to je njegova članska karta Socijalističke partije Srbije 90-te godine - otkrio je Ivica i doda:

- Zahvaljujem se svima što ste došli da se ovde okupimo, popričamo i čuvamo uspomenu na našeg Mrku.

Na pomen je prva stigla Ana Bekuta, koja je bila neutešna i u crnini, a unuk se nije odvajao od nje. Ubrzo su pristigli njegovi prijatelji i saradnici, među kojima su Slavica Đukić Dejanović, BAne Obradović, Aleksandar Antić, Dragiša Simić i mnogi drugi.

Inače, Mrki bi šestomesečni pomen bio tek sledećeg meseca, ali su zbog njegovog datuma rođenja najbliži odlučili da sa rođendanom spoje i pomen.

Video: Održan šestomesečni pomen Milutinu Mrkonjiću na njegov 80. rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. maj 2022 | 12:06

    Kako bre šestomesečni pomen kad je prošlo tek nešto malo više od pet meseci kada je umro?! Ko je još video da se pomen pomera zbog rođendana? A, da, kod komunista je sve moguće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA