≫ 

Saznajemo! Karleuša donirala novac kako bi spasila kravu Slavicu

Kada je Karleuša saznala za akciju studenata veterine, odlučila je da im pomogne i da Slavica ne bude još jedna u nizu životinja koje, nažalost, završavaju u klanici

  • 27
Jelena Karleuša, krava Slavica

Foto: Instagram/karleusastar, Privatna arhiva

Pop zvezda Jelena Karleuša donirala je novac za spasavanje krave Slavice, koja svoj život neće okončati u klanici.

Jelena je još jednom pokazala humanost na delu i dala primer ljudima na koji način bi trebalo da tretiraju životinje i da se bore za njihove što srećnije živote.

Studenti veterine skupili su novac i otkupili su kravu Slavicu od farme koja im ju je pozajmila za praksu, a pop zvezda, koja im se ponudila na samom početku akcije, obezbediće dodatne troškove oko transporta.

Kada je Karleuša saznala za akciju studenata veterine, odlučila je da im pomogne i da Slavica ne bude još jedna u nizu životinja koje, nažalost, završavaju u klanici.

Jelena veoma voli životinje i apeluje na milost i saosećanje ljudi prema njima, a poznato je da godinama unazad ne jede mesno i ne nosi životinjsko krzno.

Podsetimo, kako je za Telegraf.rs ranije ispričala studentkinja koja je učestvovala u akciji za Slavicu, studenti su se vezali za nju i odlučili su da je otkupe.

- Slavica je došla kod nas početkom februara, kada je počeo i letnji semestar, i bila je namenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u klanicu i onda tako okončava svoj život. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo hteli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili. Farma je tražila 150.000 dinara i mi smo taj novac prikupili, ali ostaje da vidimo koliko će novca još biti potrebno za njen prevoz i hranu - rekla je studentkinja.

Inače, Slavica je treća krava koju su studenti veterine otkupili.

- Mi se kroz praksu dosta vezujemo za te životinje, jer ih viđamo skoro svaki dan i veoma brinemo o njima, hranimo ih i mazimo - dodaje studentkinja.

Video: Karleuša pokazala kakav vegeterijanski burger jede: Kaže da je ukus isti kao kad su od mesa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA