Miloš Timotijević priznao da je potražio stručnu pomoć: "Dve godine sam odlazio intenzivno na psihoterapije"

Period tokom korone je glumcu veoma teško pao

  • 4
serija mocvara 2

Foto: Dragan Kujundžić/Tanjug

Glumac Miloš Timotijević ostvario je zapažene uloge na filmu i televiziji, ali i u pozorištu, gde je igrao kompleksne i zahtevne psihološki likove.

Ipak, najveći strah osetio je tokom pandemije korona virusa jer nije imao prilike da igra, što je uticalo na njegovo psihološko stanje.

Tada je odlučio da pomogne sebi ijer je osetio da je pravi trenutak da potraži stručnu pomoć.

- U početku nisam osećao tu vrstu pritiska, ali se on s vremenom pojačavao i krenuo “da me radi”. Inače, nisam čovek koji voli da se izoluje, osim ako mi nije neophodan mir pa to uradim svesno. Zabrane koje smo imali tokom lokdauna bile su stvarno strašne, nisam mogao ništa da radim, a pošto sam slobodan umetnik, to je pritisak i teskobu dodatno pojačalo.

- Kad se sve nagomilalo, da ne bih pukao, odlučio sam da poslušam savete prijatelja i potražim stručnu pomoć. Intenzivno sam odlazio na terapije dve godine. Sada to činim periodično, kad osetim potrebu. Zanimljivo je da terapije ne mogu da budu kontraproduktivne, one samo ne moraju da budu produktivne. To zavisi od vas i vaše želje da uradite za sebe nešto dobro. Ako imate istinsku želju, pomoći će vam, a ako je nemate, verovatno ćete samo gubiti vreme - iskreno kaže Timotijević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    10. avgust 2022 | 13:21

    Jedan od ređih koji priznaju da je breme slave veoma teško nisiti a ne odati se nekom poroku "jahačima" Apokalipse ?

  • Coas

    10. avgust 2022 | 13:11

    Probao u crkvu? Lakse platiti nekom nego se malo potruditi pa postiti i odlaziti na liturgije, a sve dzabe. E moji Srbi Pravoslavci

  • Mirko

    10. avgust 2022 | 13:23

    Ako imate istinsku želju ?! Pa da je imam be bih ni išao kod psihoterapeuta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA