"Plačem skoro svakog dana": Vesna Dedić o najtežem periodu u životu i ćerkinom odlasku

- Za ove moje 54 godine se Srbija promenila koliko se nije promenio Balkan u pet generacija moje porodice - rekla je spisateljica

  • 0
Nastup Zdravka Čolića na Banja Luka Festu

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vesna Dedić jako emotivno doživljava život i sve što joj se dešava, što možemo zaključiti i po njenim romanima.

Spisateljica i voditeljka kaže da svakog dana plače, a poslednje što ju je raznežilo, je bila ćerka Lenka od koje je razdvojena, jer je sreću odlučila da potraži u inostranstvu.

Vesna je za “Blic” pričala o teškim periodima, koje ne bi menjala za srećnije.

- Otkad pamtim, stalno je bilo nešto teško, ali ne bih menjala za srećniji period, jer ne bih bila ovakva kakva jesam. Sve što se dešavalo, od nestašice benzina, šećera, građanski rat, pa sankcije, bombardovanje, male plate, razočarenja u sisteme, za ove moje 54 godine se Srbija promenila koliko se nije promenio Balkan u pet generacija moje porodice. Opstali smo i preživeli smo mi koji smo imali inspiraciju za stvaranje nečeg boljeg. Sve loše stvari su bile dobre za mene. U tome je lepota. Zahvalna sam svemu tome što je bilo, sa tim što ne bih volela da moje dete to proživi, zato je valjda i otišla.

Na pitanje šta joj je nateralo suze na oči, priznala je da plače svakodnevno.

- Plačem skoro svakog dana. Pustila sam suzu kada sam birala haljinu za dodelu diploma moje ćerke. Shvatila sam da je sve brzo proletelo, od momenta kada sam je odvela u vrtić do završetka studija. Nisam mnogo zaslužna, ne verujem u vaspitanje, više u gene i snagu pojedinca. Uvek kažem Lenki da ću prisvojiti deo njenog uspeha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA