≫ 

Ana je Mis Gornjeg Milanovca: Govori 2 jezika, studira stomatologiju, a gluma joj je hobi

Žiri je imao zaista težak zadatak

  • 2
Miss Gornjeg Milanovca Gornji Milanovac polufinale Miss Srbije Foto: Duško Kuzmanović

Proteklog vikenda Gornji Milanovac je imao događaj za pamćenje.

Na novootvorenim bazenima na Rudniku održano je polufinalno takmičenje izbora za Miss Srbije. Pobednica ovog takmičenja direktno se plasirala u finale izbora Miss Srbije 2022.

Nakon duže pauze zbog epidemije , organizatori izbora za Miss Srbije su ove godine nastavili trdiciju organizacije izbora po gradovima Srbije.

Do sada su organizovali izbor u Kučevu, Vrnjačkoj Banji ovog vikenda u Gornjm Milanovcu.

Kako su nam rekli organizatori uželeli su se ponovo organizacije ovih događaja, iako ih organizuju sa puno odgovornosti I bojazni od epidemije ili nekih drugih nepredvidjenih situacija.

Na žalost naši planovi ne mogu da budu dugoročni ali se trudimo da reagujemo , brzo, kvalitetno i u što kraćem roku.

Polufinalna takmičenja organizujemo uz podršku lokalne samouprave, turističkih organizacija, I entuzijasta koji žele svom gradu da poklone ovaj događaj koji nije samo prezentacija upakovane lepote sa mašnicom, nego prezentacija lepote sa smislom.

Cilj naših polufinalnih takmičenja je da se devojke ne takmiče u svojim gradovima nego u drugim.

Uz prisustvo turistickih prezentera upoznaju delove Srbije u koje možda nebi otišle, posete sva kulturno istorijska mesta, kulturnu baštinu tog kraja turističke destinacije i sve to zabeleže na popularnim društvenim mrežama. Takmičarke su oduševljene ovim konceptom i kako nam rekoše da su fascinirane Rudikom, Takovom, saznanjem koje su dobile boravec dva dana u Gornjem Milanovcu. Seoski turizam je nešto sto im je bila atrakcija boraveći u domaćinstvu Tomić na Savincu.

Drugi dan nakon takmičenja Miss I top 5 su i u Gornjem Milanovcu zajedno sa organizatorima posadile tri jorgovana kao podršku internacionalnom projektu Srbija zemlja jorgovana autora Vesne De Vince.

Novootvoreni bazen na Rudniku bio je prepun gostiju koji su pratili dogadjaj bodrili svoje favoritkinje.

Žiri je imao zaista težak zadatak. Sve su učesnice lepe ali trebalo je izdvojiti najkompletniju i najbolju među jednakima. Sitnice I detalji su presudili. Rekla nam je Andrijana Savic Miss Srbije 2019 koja nas je predstavljala na svetskom izboru 2021. na čiju je inicijativu pokrenuta kampanja da se organizuje izbor Miss Gornjem Milanovcu i izabere njena naslednica. Andrijana je dalje još dodala da je titula I kruna san svake devojke koja se takmiči , ali da je to velika odgovornost, na mojoj naslednici je da bude primer mladima prvo u našem gradu a onda I šire, da promoviše sve vrednosti naseg kraja , kulturnu baštinu, turističke potencijale I destinacije gde god da se nađe. Da kao ambassador lepote naseg grada , između ostalog maksimalno koristi popularne društvene mreže u promotivne svrhe lepote Srbije I Gornjeg Milanovca. Od srca joj čestitam I stojim joj na raspolaganju 24 sata za sva pitanja I predloge.

A titulu najlepše Miss Gornjeg Milanovca I Miss turizma Gornjeg Milanovca, osvojila je Ana Kukiolj student stomatološkog fakulteta u Beogradu, ima 21 godinu. Za sebe kaze da je veoma ambiciozna I pravična, hobi joj je gluma , govori engleski I grčki jezik. Uključena je u fondaciju Ane I Vlade Divca i rekla nam je da se oseća ponosno kada na bilo koji način nekome može da pomogne.

Prva pratillja je osamnestogodišnja Aleksandra Mojsevic završva muzičku skolu. Svira klavir I harmoniku, a trenutno je na odseku pevanja. Član je pevačkog drustava Hrama Svetog Save.

Druga pratilja je Javorka Ramic iz Žitorađa, učenica je tehničke škole u Prokuplju.

Miss Šarma je Sanja Gardović.

Miss Fotogeničnosti je Anđela Ilić.

U muzičkom delu programa nastupala je Zorana, Mikan Kozomora , Dragan Pavlović pobednik na saboru trubača, dobitnik zlatna truba Guče za 2022 godinu I Jelena koja je promovisala novu pesmu I bila voditelj.

U ziriju pored lokalnih čelnika specijalni gosti bili su Nebojša Stojanović, skloništa Srbije, glumac Milan Bosiljčić, Miss Glam World Valentina Vasilić. Miss Srbije za Miss Sveta 2021 godine Andrijana Savić i predsednica kompanije Vesna De Vinča- Jugović.

Vesna De Vinča je tog dana pravo sa Maldiva stigla u Gornji Milanovac I nije krila oduševljenje dobrim izborom I dobrom organizacijom događaja. Uputila je pohvale gradu Milanovcu, institucijama I privrednicama koji su podržali, a veliko hvala uputila je predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću , koji razume misiju ovih događaja I promociju na ovaj nacin Srbije u svetu.

Mozda najbolje govore i reči uciteljice sa Rudnika koja je iz publike prišla jednom od organizatora I sa velikim poštovanjem blagim I smirenim tonom iskazala poštovanje i zahvalnost za ovaj događaj, a posebno je naznačila da ima nade za mlade I njihovu budućnost, kada se ovako sa njima radi I kada u prvi plan ovog takmicenja stavljamo obrazovanje I stipendije za školovanje koje org. Miss Srbije dodeljuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    14. septembar 2022 | 03:51

    Haaha, dobro nije potpisala za Mančester Siti:)

  • Mina

    14. septembar 2022 | 13:52

    Ova devojka u zelenoj haljini je najlepsa, ova misica prosek, nisam shvatila da li je devojka u zelenom bivsa misica ili prva sadasnja pratilja, uglavnom lepsa od ove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA