Glumac prelazi u političare: Zvezda serije "Tajkun" se kandidovao za gradonačelnika

On će biti nosilac liste na lokalnim izborima ispred Socijalističke narodne partije koju je osnovao pokojni Momir Bulatović

  • 0
Vuk Jovanović

Printskrin: Youtube/ Portal Radio Televizija Budva

Glumac Vuk Jovanović, zvezda serije "Tajkun", ulazi u trku za gradonačelnika Budve.

On će biti nosilac liste na lokalnim izborima ispred Socijalističke narodne partije koju je osnovao pokojni Momir Bulatović. Lokalni izbori su zakazani za 23. oktobar u Budvi. Na listi je 45 odsto žena, a njih 70 odsto su mladi ljudi, prenose crnogorske Vijesti.

Vuk je, podsetimo, proteklih godina bio hapšen, jer je crtao mural sa likom pokojnog i bivšeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića. Crnogorska policija prekinula je umetnički performans u Miločerskom parku u Budvi, a nakon saslušanja pustila je umetnika uz krivičnu prijavu.

- Mi smo želeli samo da odamo počast Bulatoviću bez ikakve političke konotacije - poručio je tada glumac.

Takođe, pre dve godine napadnut je na terasi jednog kafića nadomak Starog grada u Budvi, nakon čega je i priveden, a nakon saslušanja i pušten.

Vuk je rođen na Cetinju, odrastao na Svetom Stefanu, a školu završio u Budvi, gde i danas živi i radi. Fakultet dramskih umetnosti je završio u Beograd, kao jedan od najboljih studenata, a sjajno govori i poeziju i piše hip-hop muziku.Dobitnik je nagrade za najboljeg glumca na Internacionalnom filmskom festivalu u Novari, Italija - film "Crveni sneg". Kantautor hip-hop albuma "Čemu ozbiljnost?" (2011) koji je izdala MTV Adria. On je domaćoj publici poznat po glavnoj ulozi u filmu "Zaspanka za vojnike", kao i po seriji "Tajkun", gde je igrao mladog biznismena Bojana Simonovića, koji radi zajedno sa ocem Vladanom, koga igra Dragan Bjelogrlić.

Video: Nije se pojavio: Odloženo suđenje Draganu Bjelogrliću za nasilničko ponašanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA