Valentina Vasilić otkrila utiske nakon što je postala prva na svetu po lepoti i osvojila tri lente

- Jedna poruka svim devojkama u Srbiji, verujte u svoje snove i koristite šansu koju vama kompanija Miss Yu daje - rekla je Valentina

  • 2
Valentina Vasilić, Miss World Glam Foto: Promo

Skoro svakodnevno se susrećemo sa veoma ozbiljnim i ne baš prijatnim vestima iz sveta, ali da nije baš uvek tako govore nam i aktuelna dešavanja u svetu lepote gde Srbija unazad nekoliko meseci postiže visoke plasmane. Ne znamo da li će lepota spasiti svet , ali znamo da naša Srpska lepota polako osvaja svet.

Vest koja nas je obradovala, stigla je iz Indije gde je predstavnica Srbije Valentina Vasilić na Miss Glam World Serbia pobedila i donela krunu u Srbiju.

Kako je sve počelo i otkud ona u dalekoj Indiji pitali smo prelepu Valentinu?

- Od kompanije Miss Yu, zvaničnog organizatora Miss Srbije dobila sam tu šansu da baš ja budem predstavnica Srbije u Indiji. Bila sam počastvovana srećna i uzbuđena. Jedna od mojih životnih želja bila je da učestvujem na svetskom takmičenju, da budem predstavnik svoje zemlje, kulture i tradicije, običaja, svih vrednosti i nasih specifičnosti sa kojima možemo s pravom da se pohvalimo. Nakon dva dana , stigla me je ogromna trema, strah i velika odgovornost. Pitala sam se da li ja to mogu. Sa timom iz kompanije otvoreno sam razgovarala i ukazala im na moj strah.

- Vrlo brzo su mi objasnili da nema razloga za to, da imaju punopoverenja u mene, i počeli da rade na pripremama za moj odlazak. Podsetili su me da sam ja njihovo dete, jer sam u kompaniji od 16 te godine, da su dobro procenili da ja to mogu i da veruju u mene. Tad sam rekla sebi, pa veruj u svoje snove, jer stvarno mogu da se ostvare. Imala sam preveliku podršku porodice i mojih najbližih i to mi je dalo snagu i da odem na tu nezaboravnu avanturu.

- Krenule su pripreme za moj odlazak, oficijalno slikanje sa lentom i krunom, vežbanje za nastup u talentu, pa odabir takmičarskih haljina, scenski nastup, razgovor na globalne teme, engleski jezik, bonton i sl. Obzirom da smo se kasno odlučili da putujem u Indiju imali smo malo vremena da spremimo dokumentaciju za vizu. No zahvaljujući ambasadi Indije u Srbiji i tu smo prepreku uspešno savladali. Hvala im na tome. Kada sam sletela u Indiju, osećala sam se snažno a imala sam utisak kao da sam u nekom drugom svetu, jedva sam čekala da upoznam ovu preveliku prijateljsku zemlju. U hotelu smo dočekani uz tredicionalnu kanu koji su mi stavili na čelo kao dobrodošlicu.

Kako su tekle pripreme za takmičenje u Indiji?

- Svaki dan je bio ispunjen, probe, slikanja , snimanja za sponzore, motivaciona predavanja, edukacije i predavanja o raznim temama iz društvenog života. Dosta smo slušali o Indijskoj kulturi, tadiciji i običajima. To mi je delovalo fascinantno. Jedan dan smo posetile muzeja Kerala, to je božanstveni muzej, pun je glinenih figura koje izgledaju toliko stvarno kao da su žive.

Posećivale smo razne turističke destinacije po Indiji. Jos sam pod velikim utiskom svega viđenog. Najsnažniji utisak za mene ostavio je izazov hodanje po staklu, možete zamisliti po stakluu, bilo je neverovatno uzbudljivo, i osećaj je prelep, važno je savladati tehniku.

Dan izbora, finalno vece, neizmerna sreca i suze radosnice.

- Kada je došao taj glavni dan, finale, nekako smo sve bile uzbuđene i sa određenom tremom. Bodrile smo jedna drugu i trudile smo se da se trema ne vidi. Prvo sam se predstavila u talentu. Kako sam dugo godina trenirala folklor imala sam želju da predstavim naše tradicionalno kolo, mešavinu Uzičkog i Moravaca.

- Žiri, a i devojke su bili očarani našom tradicionalnom igrom. Moram priznati da sam imalu tremu, jer je velika odgovornost, ali uspela sam da u sali dignem publiku na noge i dobijem gromoglasni aplauz. Takmičenje se odvijalo uobičajenim tokom. Prvo sam proglašena za ulazak u top 15 devojaka gde sam bila presrećna, posle toga i u top 6 gde već osećaj neverovatan postaje, nas 6 devojaka tako u neizvesnosti nismo puštale jedna drugu iz zagrljala. Usledile su dodele pojedinačnih karakternih lenti. Prozvali su me i dodelili lentu miss renessanse. Uz obrazloženje da ih je moje lice podseća na taj period. Nakon toga usledila su mnogobrojna fotografisanja mog lica za potrebe organizatora..

- I dalje uzbuđena i srećna u roku od minut stiže jos jedna nagrada pod nazivom poruka mira u svetu, za koju sam ja ponosna jer smo je dobili moj grad Priboj i ja. Dan ranije u razgovoru sa žirijem pričala sam da dolazim iz Srbije iz Priboja koji se nalazi na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u živopisnoj dolini reke Lima. Grad u kome se nalaze Crkve i Džamije, gde se dve vere pravoslavna i muslimanska poštuju i žive složno kao braća. Rekla sam da sam ponosna na moj grad koji me je naučio da pre svega najviše na svetu volim svoju veru, svoj narod, a da poštujem druge vere, druge nacije i da ne delim ljude po boji kože. Ljudima u Indiji je to bilo fascinantno kako dve vere mogu toliko složne da budu.

- I dolazi najbitnija nagrada, iskreno nisam je očekivala iako su me ostale devojke sve vreme gledale kao favorita. Nemoguće je objasniti kakav je osećaj čuti svoje ime kao pobedničko na toliko velikom takmičenju. Od sreće suze nisam mogla da zaustavim i jedva sam čekala da se čujem sa mojim mentorom i uzorom Vesnom De Vinčom i porodicom i zahvalim što su svi oni verovali u mene.

Hvala dizajnerima Alme Couture čija kreaciju sam nosila naprolašenju Mariji Sabić ,Mirku Pucijaševiću i Butiku 13 čije haljine sam nosila za tematske večeri.

I za kraj ?

- Pre svega ponosna sam na sebe jer sam prva Srpkinja koja je učestvovala na takmičenju Miss World Glam i pobedila. Ovo je jedno preveliko iskustvo, ovo se pamti do kraja života. Upoznala sam devojke iz različitih krajeva sveta, sve su toliko dobre i toplog srca. Na takmičenju smo postale jedna velika porodica. Devojke sa kojima sam u svakodnevnom kontaktu su Paragvaj, Filipini i Nepal. Srešćemo se opet, verovatno u Srbiji. I jedna poruka svim devojkama u Srbiji, verujte u svoje snove i koristite šansu koju vama kompanija Miss Yu daje. Zato, prijavite se i naš tim ćr raditi sa vama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA