Karleuša o nasilju nad ženama: Roditelji vas nisu odgajili da vas neko tuče, kriv je onaj ko vas zlostavlja

Kao bomba odjeknula je vest zbog nasilja ko je doživela sestra naše tiktokerke Une Kablar, poznatije kao Uki Ku

  • 17
Jelena Karleuša Foto: Instagram/karleusastar

Sestra poznate tiktokerke Una Kablar, poznatija kao Uki Ku, pretučena je brutalno od,  kako se navodi, strane njenog supruga, a sada se povodom toga oglasila i pop zvezda Jelena Karleuša.

Karleuša je istakla kako je rast nasilja nad ženama u Srbiji u porastu, a da žrtve iz straha ostaju paralisane, te ne reaguju na fizičke i verbalne napade partnera.

- Užasan porast nasilja nad ženama u Srbiji. Ali nasilje nije samo fizičko. Nasilnici koriste jos jedno ubojito oružje, a to je verbalno, psihološko nasilje nad ženama. To je podjednako užasno kao i fizičko nasilje. A kada je fizičko i psiholosko nasilje u kombinaciji, žena postaje previše uplašena da pobegne jer ne može da se izbori sa strahom - napisala je Karleuša i dodala:

- Ženski mozak radi po tom principu. Strah nas blokira i ulazimo u ulogu žrtve koja pruža sve manje i manje otpora. Žene, kada vas partner udara to je odmah crvena zastavica.

- Međutim, i kad vas psuje, vređa, ponižava, ucenjuje, kada vas pljune, ismeva, zamahuje, zastrašuje, preti, čupa, zavrće ruku, uništava vaše stvari, odlučuje da li i gde možete da idete, odlučuje sa kim možete da se družite - to je sve nasilje. Čekanje da se on promeni je uzaludno jer nikad neće. Opravdavanje njegovih postupaka je sindrom roba i žrtve u kom živite. Ako slučajno krivite sebe jer ste sve to doživele od partnera, moram da vam kažem da ćete živeti u paklu zauvek i biće sve gore - istakla je Jelena, pa dodala:

- Niko nema pravo na vaš život, roditelji vas nisu odgajili da vas neko tuče i kriv je samo onaj ko vas zlostavlja. Vaša jedina krivica je što trpite i što volite onog ko vas zlostavlja. Glavu gore i sebi budite bitnije od svega a pogotovo od njega koji koristi ruku da vas udara umesto da mazi, usta da vređaju umesto da ljube. Žao mi je što ovo pišem ali znam koliko me žena prati i ako jedna digne glavu posle ovoga, ja sam svoju misiju uspešno izvela.

Video: Poznata tiktokerka pokazala povrede sestre, ima ih i beba od 2 meseca: Stravično nasilje u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cuti

    29. septembar 2022 | 17:03

    rendaj

  • obicna

    29. septembar 2022 | 17:03

    preljubnica

  • Srbbgd

    29. septembar 2022 | 17:39

    Bla bla truc truc. Žena treba da je prvo ispravna kao majka i supruga što dotična uglavnom nije bila u oba braka. Nije ni čudo što je muž išamarao a ona ovde prodaje m...za bubrege.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA