≫ 

Poznati pevač živeo kao podstanar, a onda je napravio hit pesmu: "Nosio sam pare u vreći"

Pevač tvrdi da mu je tadašnja devojka pala u nestvest kada je čula koliko novca ima

  • 0

Pevač Daniel Popović (67), koji je Jugoslaviju predstavljao na Pesmi za Evroviziju sa hitom "Džuli" davne 1983, ponovo se prijavio za Doru, hrvatsko takmičenje u kojem se bira njihov predstavnik.

Popović je sa pesmom "Džuli" na Evroviziji 1983. u Minhenu osvojio četvrto mesto. S tom je pesmom na Jugoviziji pobedio čak i Lepu Brenu. Zamalo je 1991. predstavljao bivšu zemlju na Evroviziji s hitom "Ma daj obuci Levisice", ali mu je pobeda izmakla za dlaku. Osvojio je drugo mesto, a pobedu je tad odnela Bebi Dol.

Od ove pesme zaradio je više od milion tadašnjih nemačkih maraka.

- Ja sam 1982. snimao taj album za Jugoton. Nisam imao diskografskog iskustva. Pre sam svirao u bendovima. Završio sam u Gracu klasičnu muziku. Tad sam dobio priliku da uđem u studio. U Jadran filmu se snimalo. Bio je divan studio. Da, kasnije sam od albuma zaradio 1.200.000 tadašnjih nemačkih maraka. Otišao sam s tadašnjom devojkom u tadašnju Jugobanku. Došao sam na šalter i rekao da mi daju sav novac koji imam na računu - rekao je on.

- Bankarka je rekla da nemaju toliko novca u banci i da dođem drugi dan. Tadašnja devojka pala je u nesvest kad je čula o kojoj se cifri radi. Davali su joj šećer i vodu da dođe sebi. S vrećom novca otišao sam kući iako mi novac nikad nije predstavljao nešto - tvrdi Popović.

Kako je ranije ispričao, deo novca potrošio je na rešavanje stambenog pitanja jer je dotad bio podstanar. Nakon razvoda od Sanje Bjedov, deo novca je, rekao je, ostavio njoj i njihovoj deci, Sebastianu i Izabeli.

- Deo novca podelio sam i kolegama, odnosno prijateljima. Svi su dobili malo sreće. Nisam megaloman što se novca tiče. Ne radim muziku zbog novca, nego zbog muzike. Napravio sam divan album koji će se snimati sledeće godine. Imam nekoliko vrhunskih pesama. Ništa nije petparački, ozbiljno sam pristupio svemu - istakao je on.

- Dobro živim. Ja sam vrlo skroman. Moj se život vrti oko muzike. Svaki dan sam skoro 95 posto vremena u studiju. Devedesetih nema kome nisam pisao pesme, od Severine preko Jasne Zlokić do Zdravka Škendera. U Sloveniji isto. Napravio sam dvadesetak CD-ova za druge izvođače. Radim puno i radim i dalje. To mi je baza, pisanje pesama, tu sam dosta jak. Nisam se povukao, ali vreme je najbolji pokazatelj istine - zaključio je Popović za 24sata.hr

Video: Anastasija stigla u Katar da bodri Orlove protiv Brazila: Pogled iz apartmana puca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA