≫ 

Lena je posle tuče u 5. razredu doživela moždani udar i ima invaliditet ruke. Tada se sve promenilo

 ≫ 

Devojčica ima invaliditet desne ruke, ne može da drži olovku ni da prati nastavu

Komentari

  • Aleksandar

    23. novembar 2019 | 15:52

    Ko je kriv za ovo i za slučajeve mnoge postradale dece od vršnjačkog i drugog nasilja? Krivo je vaše i naše licemerstvo poštovani roditelji, jer se po sedeljkama i uz kafu bunite protiv nečega a u realnosti ništa ne preduzimate i jedva dočekate da zaključite kako je nasilje, prevara, lopovluk, NEVASPITANJE, DRSKOST I LICEMERSTVO nešto normalno! Krivo je naše i vaše licemerstvo jer jedno pričate po sedeljkama a sasvim drugo mislite i radite. Krivo je vaše i naše licemerstvo jer su vaša deca uvek u pravu ma šta god uradila samo zato što su vaša. Samima sebi i njima dopuštate sve dok za druge ljude i drugu decu iznalazite opravdanje. Nastavnicima,učiteljima i profesorima jesu ruke "vezane" lošim zakonima, ali šta ste vi preduzeli da se isti promene a sa se donešeni DOBRI zakoni poput Aleksinog i Tijaninog dosledno primenjuju. Isti se zaobilaze u širokom luku jer vam takvo stanje očigledno odgovara. ISTINA,IMA I TAKVIH NASTAVNIKA KOJI NE BI REAGOVALI ČAK NI KADA BI IM ZAKON TO DOZVOLJAVAO. ALI TO NIJE OPRAVDANJE. AKO VAM JE STALO DO PRAVDE I POŠTENOG DRUŠTVA GDE OVAKVE STVARI BIVAJU IZUZETAK A NE PRAVILO ONDA MENJAJTE ZAKONE I ONE KOJI ISTE NE POŠTUJU, A NE POLITIČKE PIJUNE. Toliko o roditeljstvu, školi i institucijama koje štite one koji čine nepravdu.

  • Aleksandar

    23. novembar 2019 | 15:22

    Poštovani roditelji,ako se pitate ko je kriv za ovo, odgovor se sam od sebe nameće svakome ko je iole pošten i istinski dobronameran. KRIVO JE NAŠE/ I VAŠE LICEMERSTVO. Naše(i vaše!) licemerstvo zato što se ne bunimo protiv primene(i izglasavanja!!!) loših krivučnih (i drugih!) zakona, već se borimo za smenu političkih partija i predsednika, čijom smenom već decenijama NE dobijamo NIŠTA. IMATE PRIMER ŠTA SE U RUMUNIJI DEŠAVALO KADA JE RĐAV ANTIKORUPCIJSKI ZAKON STUPIO NA SNAGU. TAKVA REAKCIJA SE KOD NAS NEĆE DESITI OČIGLEDNO NIKADA. Naše(i vaše!) licemerstvo, jer se samo 'na rečima' bunimo protiv stanja u kojem nasilnici, lopovi, varalice i nepravednici prolaze dobro(jer ih zakon štiti!) a ništa ne preduzimamo jer PREĆUTNO SVI OČEKUJEMO DA ĆEMO U TAKVIM OKOLNOSTIMA UŠIĆARITI ILI PROFITIRATI. Naše(i vaše!) licemerstvo, jer već predugo u narodu traje praksa da se žrtvi bilo kakve nepravde iznalazi krivica a za nasilnika/nepravednika opravdanje. Već predugo žrtva nepravde MORA da "okrene drugi obraz" (jer tako piše u Bibliji !!) dok neko ko čini nepravdu (u ma kom vidu!) NE MORA da primi adekvatnu već najviše SAMO SIMBOLIČNU KAZNU. Često čujem "Ma ko mu je kriv što nije znao da se brani!" ,ili "Ko mu je kriv što je hteo da bude pošten/dobar!". Krivo je naše i vaše licemerstvo jer jedna merila imamo/imate za sebe i za svoju decu a druga za sve druge ljude !! E, dokle god takva praksa bude PREĆUTNO ODOBRAVANA ovakve UNESREĆENE DECE ĆE BIVATI SVE VIŠE.

  • Ann

    22. novembar 2019 | 21:14

    Nasilje se ne zataskava nego nista ne moze da se uradi povodom toga.Kako to ne razumete.? Kako kazniti učenika ukoliko se ponasa bahato. Jedino sto nastavnici mogu i moraju jeste da se napravi izveštaj o tome sta se desilo i to vam je to. Tim za nasilje to vam je nista, mlacenje prazne slame.

    • 23. novembar 2019 | 01:34

      Anđela

      @Ann

      Sve i da je tako, Vi ni taj izveštaj ne napišete !

  • Xx

    22. novembar 2019 | 17:32

    Naravno zakon stiti bahatu i bezobraznu decu. U osnovnoj skoli Ujedinjene nacije isto postoji vrsnjacko nasilje i niko ne reaguje ni razredni staresina ni psiholog ni direktor. I sta roditelj da radi, da preduzme stvar u svoje ruke...

  • 534

    22. novembar 2019 | 16:38

    Nas su u školu slali da učimo a ne da se bijemo. Domaće vaspitanje danas ne postoji a rodjeno dete je uvek u pravu bez obzira šta radi.

  • Fenix

    22. novembar 2019 | 15:16

    Mi smi se po malo tukli kad smo bili mali, ali ovako ne, neko te ćušne, ti njega, bilo je normalno, a ne maltretiranje i udaranje pesnicama i flašama. Ako, neka deca gledaju nakaze u rijalitiju, ej moji roditelji, nisu deca kriva što nisu vaspitana.

  • Užas

    22. novembar 2019 | 15:06

    I u školi D.Tucović u Kraljevu,redovno zataškavaju vršnjačko nasilje,tako što od dece žrtava prave krivce.Optužuju Rome za nasilje,a nasilnici su uglavnom deca prijatelja.

  • Ann

    22. novembar 2019 | 15:05

    Ama pustite vise skole na miru. Zakoni braco ne valjaju a ne skole. Roditelji upravljaju skolama a ne nastavnici.Barabe koje vi nazivate decom ne mogu se ama bas nikako kazniti ukoliko nemaju saglasnost roditelja. Deca kradu,ne dozvoljavaju nastavnicima da drze cas, ne dozvoljavaju drugoj deci da uče. Ne postoje kazne. To vam je do zakona i ministarstva.Sarcevic je kriv sto se ozbiljnije ne posveti ovom problemu.

  • Roditelj

    22. novembar 2019 | 14:34

    Jao,ljudi moji ovo je strasno.I,onda se desi da roditelj nakon svega odluci da uzme pravdu u svoje ruke kao ona majka od pre neki dan.Ovo je strasno tj.nocna mora I sramota jedne skole!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA