BOSANSKA BABA JE ČUDO: Leči jezikom tako što vam liže oči (FOTO)

Starica iz Bosne ima jedinstvenu metodu vađenja trunja iz očiju. Ona strano telo iz oka vadi svojim jezikom, a taj tretman obavi za nepun minut

  • 27

Bosanka Hava Čebić iz sela Crnjeva je verovatno jedina osoba na svetu koja leči jezikom. Naime, ova starica jezikom iz očiju pacijenata vadi sitno trunje, piljevinu, komadiće uglja, staklo...

 

Tretman kod nje traje vrlo kratko, nepun minut. Hava ispere usta alkoholom, primakne se pacijentu, podigne mu kapak i jezikom traži, a potom vadi strano telo iz oka. Ona je tehniku naučila pre više od 40 godina od jedne žene iz sela.

 

- Ljudima u očima bude svašta, piljevina, staklo. prašina. Dosta njih dođe i zbog promaje pa im oči nabubre - izjavila je jednom prilikom za Slobodnu Dalmaciju ova isceliteljka.

 

 

Ona je svojom metodom lečenja navodno izlečila i ljude kojima ni moderna medicina nije pomogla.

 

- Jedan muškarac je došao kod mene jer u bolnici nisu mogli da mu izvade komadić gvožđa iz oka. Ono mu je nateklo i zagnojilo se. Prvo sam morala da očistim prljavštinu pa onda da izvadim komadić - izjavila je Hava.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA