Teodorin tata je novinar i pisanjem godinama pomaže tuđoj deci. Sada njemu treba pomoć, Tea ima leukemiju (FOTO)

Zbog toga mi novinari molimo za pomoć bar one uz koje smo mi bili kada im je bilo teško - sindikate, humanitarne organizacije, PR firme, institucije, kompanije...

  • 17

Skoro svakog dana jedan novinar u Srbiji napiše tekst o teško bolesnom detetu, o gladnoj deci, porodicama na ivici opstanka. Ovi su tekstovi bili pred čitaocima ne zbog tiraža i plate novinara, nego da bi neko dete preživelo i imalo da jede. I mnogo puta novinari su uspeli, znam neke koji su svojim nepismenim sagovornicima otvarali račun u banci, nosili im dobijenu pomoć na kućnu adresu, mesecima.

Pomozite mom bati, ne dam da ode na nebo: Stojan (5) boluje od leukemije, a rođeni brat će mu donirati koštanu srž

A onda se novinaru razboli dete i on ne ume da napiše tekst i ne ume da traži pomoć kao što je činio za decu ljudi koje uopšte nije poznavao. Kolege se trude, ali ruke trnu jer je to naše dete. On se zove Bogdan Vranješević, radi u Kragujevcu, 24 godine je novinar. Toliko je isterivao pravdu za nepoznate i pisao tekstove kojima se borio da pomogne tuđoj deci.

Sada ja pišem tekst da bi neko pomogao Bodinoj devetogodišnjoj Teodori.

Ona je obolela od mijeloidne leukemije i mora na transplantaciju kostne srži u Frankfurt. Operacija košta čitavo bogatstvo, 350.000 evra. Da stvar bude gora, novac se mora prikupiti za samo desetak dana! Nakon nekoliko ciklusa hemioterapije, brojne komplikacije sprečile su željene rezultate u Teodorinoj borbi koja traje od proleća 2016. godine i sada joj je hitno potrebna pomoć svih humanih ljudi, kako bi prikupila novac za zahvat u Nemačkoj.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Moja supruga Nataša i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik. Ljubav prema našem detetu, koju bezgranično imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj deci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i verujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra - kaže Boda Vranješević.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Do aprila 2016. godine, tada osmogodišnja Teodora bila je zdravo dete, a jedini problem Boda i Nataša su imali ako se posvađa sa mlađim bratom Đorđem. Ali, polako je počela da je obuzima sve veća malaksalost, dobila je bolove u nogama, počela je da bledi... A onda su stigle prve analize.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije, ali brojne komplikacije sprečile su željene rezultate. Majka Nataša sa Teodorom sada praktično živi na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu. Boda je u Kragujevcu sa sinom i pokušava da zaradi za lečenje svog deteta.

Kragujevački novinari, mi Bodine kolege, nemoćni smo pred činjenicom da nam za 10 dana treba 350.000 evra.

Zbog toga molimo za pomoć bar one uz koje smo mi bili kada im je bilo teško - sindikate, radnike fabrika, crkvu, humanitarne organizacije, PR firme, državne i gradske institucije, ustanove, kompanije... Molimo za pomoć i naše iz inostranstva, kolege iz cele Srbije.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Unapred vam hvala za uplate, koje možete izvršiti na dva računa u Erste banci, oba na ime Bogdan Vranješević.

DINARSKI:

340 - 32003872 - 78

DEVIZNI:

CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:

(NAVESTI OZNAKU VALUTE)

SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:

SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

BENEFICIARY:

IBAN RS35340000003200387278

NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN

ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

International Payments Department

Erste Bank a.d., Novi Sad

Daljinac baner

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogorcena Kragujevcanka

    4. maj 2017 | 18:35

    Molim gradonacelnika Kragujevca, da otkaze sve pevace, pevaljke, vatromet i ostale zajebancije koje placa za dan grada Djurdjevdan! Umesto toga da se taj novac da ovim ljudima i da se detetu spasava zivot jer je to mnogo bitnije i pametnije.

  • Jelena Vasic

    4. maj 2017 | 22:10

    Dajte sms broj

  • Detlic

    4. maj 2017 | 22:11

    Nadam se da cemo svi zajedno uspeti da sakupimo novac. Devojcici zelim da ode na transplataciju i ozdravi, roditeljima da izdrze i posle lecenja uzivaju sa svojom cerkom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA