ATINA: Demonstranti napali policiju nakon ubistva levičara (FOTO)

Specijalna policija morala je da upotrebi suzavac i šok bombe, kako bi rasterala demonstrante, koji su učestvovali u antifašističkoj povorci u blizini mesta, gde je dan ranije nožem izboden jedan od njihovih aktivista

  • 2

U Atini je došlo do sukoba između policije i demonstranta koji su učestvovali u antifašističkoj povorci u blizini mesta gde je dan ranije nožem izboden jedan od njihovih aktivista, koji je u međuvremenu umro.

Specijalna policija morala je da upotrebi suzavac i šok bombe, kako bi rasterala demonstrante. Lokalni mediji javljaju da su demonstranti pokušali da napadnu jednu policijsku stanicu.

Zbog napada nožem na 34-godišnjeg Pavlosa Fisasa, muzičara i pripadnika antifašističkog pokreta, uhapšen je muškarac koji je priznao napad. Uhapšeni je član desničarske partije Zlatna zora.

Policija je izvršila raciju u prostorijama Zlatne zore. Pripadnici te stranke i ranije su često bili pod istragom zbog nasilja, ali je sinoćnji napad sa smrtnim ishodom do sada najteži incident.

Uhapšeni napadač trebalo bi uskoro da se pojavi pred tužilaštvom. Iako Zlatna zora negira da je neonacistička organizacija, njihovi članovi često izražavaju poštovanje prema Adolfu Hitleru.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GIO

    18. septembar 2013 | 22:03

    Samo se rokajteeee, koljite itd.. bravo vam ga bravo

  • Zorica

    19. septembar 2013 | 01:25

    Ovi ko novosađani.:D dala bih ja njima motiku pa da kopaju da budu korisni društvu a ne da se blesave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA