≫ 

SVA LICA NA PLANETI: Da li su prosečni Srbin i Srpkinja najlepši na svetu? (FOTO)

Fotograf iz Južnoafričke Republike slikao je ljude širom sveta, te fotografije je ubacio u kompjuterski program i dobio karakteristične crte lica ljudi sa svih meridijana

  • 39

Prosečni Srbin i Srpkinja su među najlepšim ljudima na svetu, ako je suditi na osnovu fotografija koje je napravio Majk Majk, fotograf iz Južnoafričke Republike. Naime, on je putovao širom sveta, slikao ljude kako bi otkrio njihove karakteristične crte lica. Te fotografije je uz pomoć kompjuterskog programa postavljao jednu preko druge i dobio je konačni rezultat.

Neki stručnjaci smatraju da ovo istraživanje nije urađeno na dovoljno velikom uzorku, i da Južnoafrikanka ne bi smela da bude tako svetle puti, s obzirom na to da u toj zemlji pripadnici bele rase čine manje od 10 odsto stanovništva. Majk ovu zamerku komentariše tako da program nije idealan, i da se u preklapanju slika mnogo toga izgubi, što se naročito odnosi na boju kože ili kose.

- Da biste u programu kao glavnu karakteristiku dobili recimo plavu boju kose, trebalo bi da u uzorku uslikate više od 75 odsto žena sa tom bojom kose, kako bi ta boja ostala vizuelno vidljiva, što je gotovo nemoguće, pa ona na kraju ispadne mnogo tamnija. Ista stvar važi i za boju kože - rekao je fotograf.

Koje je Vaše mišljenje? Ko je najlepši?

Ukoliko želite da pogledate celu foto-galeriju slika koju je napravio Majk Majk, i upoznate se sa portretima osoba iz najrazličitijih zemalja sveta, to možete uraditi ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    27. septembar 2013 | 14:34

    Pa kad smo nebeski narod :D

  • Pop

    27. septembar 2013 | 16:29

    A ja cijeli život mislim zašto nas cijeli svijet mrzi,a to je zbog toga što smo najljepši

  • Bosanka

    27. septembar 2013 | 14:46

    Prosjecni Srbin , da slazem se spadaju medju najljepse :) Ali Srpkinje prosjecne..rijetko koja je prirodna, tak da ne smatram da su najljepse :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA