IZBEGNUTA NESREĆA: Dve betonske ograde pale na asfalt na Novom Beogradu! (VIDEO)

Stanarka Slavica Bogdanović kaže da je u trenutku kada su se sa osmog sprata odvalile dve betonske ograde, izgledalo je kao da se ruši cela zgrada. Nije ni čudo kada je svaka teška više od tone

  • 4

Dve betonske ograde od kojih je svaka teška više od tone pale su na asfalt sa osmog sprata zgrade na Novom Beogradu i pukom srećom izbegnuta je tragedija.

Tragedija u novobeogradskoj Ulici aleksinačkih rudara 2, izbegnuta je pukom srećom, kada su se u nedelju obrušile dve betonske ograde terasa.

Stanarka Slavica Bogdanović kaže da je u trenutku kada su se sa osmog sprata odvalile dve betonske ograde, izgledalo je kao da se ruši cela zgrada. Nije ni čudo kada je svaka teška više od tone. Na svu sreću, u tom trenutku na stazi nije bilo prolaznika i dece koja se obično igraju na travnjaku.

- Sedela sam za kompjuterom i radila. Računar je pored prozora i odjednom sa začula lomnjavu drveta i krajičkom oka sam videla da se drvo srušilo posle čega se začuo prasak. Izašla sam na prozor i videla ogradu od terase. Tek tada sam i uplašila i upitala se da li je neko povređen, da li je neko stajao na terasi ili šetao - navodi Bogdanovićeva.

Zgrade preko puta hotela "Jugoslavija", građene su 70-ih godina po principu lamele, a u ovoj zgradi u Aleksinačkih rudara postoje četiri kućna broja.

Tehnička služba Gradskog stambenog tokom narednih dana obići će sve stanove da utvrdi u kakvom su stanju terase. Stanarima će potom biće ponuđen projekat sanacije koju će morati sami da finansiraju, jer su i terase, kao i stanovi, sada njihovo vlasništvo i briga.

Kada će ove terase biti bezbedne, niko ne može da kaže, kao ni to kada će biti odnete dve betonske ograde sa travnjaka ispred zgrade.

Stanari ističu da se posle jučerašnjeg događaja plaše za svoju bezbednost, ali, niko nije hteo pred kamere. Čak ni komšija koji obavlja funkciju predsednika skupštine stanara, zato što još nije zvanično izabran. Postavlja se pitanje da li treba neko da nastrada, pa da svi shvate ozbiljnost situacije.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    23. septembar 2013 | 21:05

    А можда би од мог пореза могли да им плате нове терасе?Добили станове за џабе па ексер нису ударили по 30 година.То их зове село да се врате назад!

  • kropir

    23. septembar 2013 | 19:53

    Слаба држава слаба зграда слаб мтријал

  • Mladen

    24. septembar 2013 | 13:17

    Pa uredjenje dobro standard jaki a majstori otisli po Njemackoj, Itali, Austri pa nema ko da popravi... E Tito ne mogu ni okreciti ovo sto si im naprqvio i ostavio a kamo da odrzavaju vece stvari.... Ali zqto politicari se voze limuzinama a grad se raspada i to glavni grad... Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA