TELEGRAF SAZNAJE: Đilas priterao Tadića uza zid, raspisuje izbore u DS!

Predsednik DS će na sednici Glavnog odbora predložiti Izbornu skupštinu na kojoj bi "demokrate" izabrale novo rukovodstvo. Zauzvrat, izostaće najavljeni zahtevi za njegovom ostavkom

  • 6

Na sutrašnjoj sednici Glavni odbor Demokratske stranke doneće odluku o zakazivanju Izborne skupštine na kojoj će biti izabrano kompletno novo rukovodstvo stranke, saznaje Telegraf iz odlično obaveštenih izvora.

- To je minimum na koji je pristala struja okupljena oko Đilasa i Pajtića, da bi sačuvala jedinstvo stranke. Tadić je priteran uza zid, o čemu govori i današnja ostavka potpredsednice DS Jelene Trivan, i moraće da zakaže stranačke izbore u što kraćem roku. To od njega traže beogradski i vojvođanski odbor DS, kao i dosta odbora iz unutrašnjosti. Taj broj je iz dana u dan sve veći, a uticaj Tadića u stranci je u vrtoglavom padu, kaže naš sagovornik.

Iako su u medijima najavljivani žestoki sukobi na sutrašnjoj sednici, ona će ipak proći mnogo mirnije. Scenario po kome bi na sednici bilo pokrenuto pitanje ostavke Borisa Tadića je, barem za sada, gurnuto u drugi plan.

- Iako je, prema nekim najavama, trebalo da Bojan Pajtić bude taj koji će na GO pozvati Tadića da podnese ostavku, za šta bi mu podršku pružili  Dragan Đilas i Goran Ješić, i još neki uvaženi funkcioneri demokrata, od toga se odustalo jer se očekuje da upravo Tadić u svom uvodnom izlaganju zakaže održavanje Izborne skupštine. Tako bi bila zadovoljena demokratska procedura i Boris bi bio smenjen na regularnim izborima, a ne stranačkim pučom, što bi unelo dodatnu nervozu i razdor u ionako poljuljane redove demokrata, dodaje naš izvor iz DS.

Sa druge strane, prema informacijama kojima Telegraf raspolaže, Tadić će pokušati da sebi izbori manevarski prostor zakazujući Izbornu skupštinu za kraj godine:

- Tadić će pokušati da kupi dragoceno vreme ne bi li grupisao snage pred konačni okršaj sa Đilasom. Druga struja, međutim, insistiraće da se odlučivanje o stranačkim organima održi najkasnije za mesec dana, tako da će  izjašnjavanje o datumu izbora zapravo "zameniti" glasanje o usvajanju Tadićevog izveštaja, o čemu se ranije spekulisalo kao ključnom momentu sutrašnjeg okupljanja vrha Demokratske stranke, ističe naš sagovornik.

Inače, na juče održanom Političkom savetu DS, Tadić i Đilas uopšte nisu komunicirali niti se obraćali jedan drugom, a prisutnima nije promaklo ni to da su za vreme sastanka upadljivo izbegavali čak i da pogledaju u pravcu jednog ili drugog, što upečatljivo govori o trenutnim odnosima u vrhu DS.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pevaren 5. oktobra

    8. septembar 2012 | 09:38

    Gospodo iz DS-a, sa svojim politickim saradnicima u proteklih 12 godina ste doveli Srbiju u duznicko ropstvo. Ovo je cinjenica koja ce vrlo brzo biti i obelodanjena. Koliko ste zaduzili i od kredita opljackali Srbiju to niko ne moze ni da predpostavi. Ima tu stranaka i politicara koji su sa vama u koaliciji bili saucesnici, a sada su u vlasti. Prodaja drzavnih preduzeca, malverzacije, privredni i svaki drugi kriminal, mito, korupcija, nekontrolisano trozenje drzavnog novca, itd. je za posledicu dovelo do toga da vise nikada Srbija nece stati na noge. Nisam iz SPS-a, DSS-a, URS-a, itd, ali cini mi se da sam 5.oktobra glasao za svoje samounistenje i totalnu depresiju drzave. Bio sam tada prevaren- osecam. Pobornik promena 5. oktobra, ali nisam bio i pametan, te posluao svog oca. Tada rece, Milosevica ste lao skinuli sa vlasti , ali ove lopove niko vise ne skinu sa vlasti, do kolapsa drzave. JA sam ucesnik puča kriminalaca, a ne preokreta i reforme sistema zarad prosperiteta iste.

  • Dokolica

    8. septembar 2012 | 00:44

    Tadić je maneken, bolje neka Đilas malo pritisne Duleta i Šuleta uza zid! U suprotnom samo daju naprednjacima materijal za sprdnju, nije i čudo što su na vlasti. Vučić njima da se zahvali

  • Bežanija

    8. septembar 2012 | 00:51

    E moj Tadiću, gde su ti sada stručnjaci za kampanju? sad bi ti verovatno predložili neku fotku kao Čedinu, sa skijanja... bolje rasteraj to dok te nisu nepovratno izblamirali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA