• 0
 ≫ 

Najneobičniji poslovi koje možete da radite putujući po svetu: Smene traju 5 sati, vikendi su slobodni, a vidite celu planetu

 ≫ 

Zavisno od dogovora radi se u proseku 4-5 sati dnevno, vikendi su najčešće slobodni, a možete ostati od nekoliko dana do nekoliko meseci, pa i godina

  • 0

Ukoliko sanjate o tome da pobegnete od posla i svakodnevice "od 9 do 17", trebalo bi češće da pretražujete portale koji vas mogu odvesti u pravu avanturu.

Spisak neobičnih poslova koje možete da radite putujući svetom je prilično dug. Tako, od kancelarijskog tipa, možete postati čovek koji se bavi poljoprivredom, podučava druge ili čuva stan milionera.

Prednost je i što lako možete opet sve iz početka kada vam dosadi. Destinacije su dostupnije nego ikada ranije, troškovi manji. Trenutno su popilarne internet platforme kao što je Workaway.

Jedni tako putovanje vide kao priliku za odmor, razgledanje, nove fotografije i uspomene u obliku suvenira, drugima je važnije da se povežu s lokalnim stanovništvom, urone u njihovu svakodnevicu, kulturu i običaje.

Preko ove platforme se nudi i traži besplatno noćenje. Spajaju se ljudi kojima je potrebna neka vrsta pomoći i oni koji će to volonterski odraditi u zamenu za smeštaj, a neretko i hranu.

Konj dete Foto: Pixabay/rihaij

Na taj način možete da pronađete u svim delovima sveta samce, parove, porodice ili zajednice koji bi vas rado ugostili u zamenu za pomoć u izgradnji, renoviranju, berbi, brizi o konjima, čišćenju, kuvanju, podučavanju jezika, čuvanju dece, ljubimaca...

Poslovi su, dakle, šaroliki baš kao i lokacije koje variraju od zabačenih seoceta sa solarnim panelima i ograničenim internetom do bučnih velegrada. Zavisno od dogovora radi se u proseku 4-5 sati dnevno, vikendi su najčešće slobodni, a možete ostati od nekoliko dana do nekoliko meseci, pa i godina.

Sve je vrlo transparentno, gosti i domaćini se međusobno ocenjuju pa mesta strahu i sumnji nema. Iskustvo u traženom poslu je uvek dobrodošlo, ali često se dešava da učite na licu mesta i radite nešto po prvi put.

Kakao, Deca, Obala slonovače Foto-ilustracija: Profimedia

Kako piše na njihovom zvaničnom sajtu, cilj im je da promovišu kulturno razumevanje između različitih naroda i zemalja širom sveta, ali i da omoguće onima koji putuju sa ograničenim budžetom da u potpunosti uvaže život u stranom okruženju.

Neki od ponuđenih poslova su da pomognete u parčetu raja blizu Benefeite u Portugalu, da spasavate kornjaće na Kostariki, ili da pomognete pri dizanju eko farme u Sao Paolu.

Za one koji vole životinje, ima dosta ponuda oko brige o konjima, ali i zanimljivih kao što je valjanje u blatu sa slonovima.

Spisak je ogroman.

VIDEO: Ova žena ima najlepši pogled sa terase

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>