• 4

Tajna jednog milijardera: Uspeh je kad dobro radiš svoj posao i kada niko ne gleda

Svoje bogatstvo stekao je kao jedan od osnivača kompanije koja se bavi proizvodnjom preparata za kosu

  • 4

Velika razlika između uspešnih i neuspešnih ljudi je u tome što uspešni rade sve ono što neuspešni ne žele, kaže milijarder i preduzetnik Džon Pol Dedžorija.

Svoje bogatstvo stekao je kao jedan od osnivača kompanije koja se bavi proizvodnjom preparata za kosu Paul Mitchell, ali je sa 16 godina radio sitne poslove u jednoj radnji za hemijsko čišćenje.

Postavljao je vešalice, prao podove i to za 1,25 dolara na sat.

- Jednog dana naišao je šef koji je bio jako strog i rekao mi da želi da razgovara sa mnom. U prvom trenutku to mi nije zvučalo dobro. Ispričao mi je kako je prethodnog dana radio do kasno, i kako je u jednom trenutku primetio da nema prašine ispod tepiha, kao ni iza nameštaja - priča Dedžorija.

- Niesam ni zamišljao da neko može da radi svoj posao tako dobro kada ga niko ne gleda - rekao mi je šef ida miodmah povišicu od 25 centi - priseća se ovaj milijarder.

Prema onome što je naučio kao šesnaestogodišnjak, Dedžorija smatra da uspeh nije u tome koliko novca imate i na kojoj ste poziciji.

- Uspeh je koliko dobro obavljaš svoj posao kada te niko ne gleda -

VIDEO: Radna nedelja od 4 dana - prednosti i mane

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>