• 1
 ≫ 

Ova devojka u rukama ima muški zanat zlata vredan: Milena (19) sa Rudnika već je iskusni varilac

 ≫ 

Šta naumi, ona to i popravi

  • 1
Milena Negovanović

Milena Negovanović iz sela Gornja Šatornja na Rudniku / Foto: RINA

Mnoge devojke danas se odlučuje da budu šminkerke, blogerke i kozmetičarke. Ali Milena Negovanović iz sela Gornja Šatornja na Rudniku, za svoj poziv izabrala je za jednu pripadnicu nežnijeg pola, potpuno neobično zanimanje – ona je varilac.

Iako nema još punih 19 godina vari kao odrastao muškarac i za nju nema nikavih prepreka, šta naumi, ona to i popravi.

- Кad sam završila osnovnu školu, uopšte nisam razmišljala o nekim ženskim poslovima, već o nekom muškom zanatu. Da budem varilac poželela sam kad sam pomagala ocu i ta želja me nije nikako prolazila. Na početku ništa o tome nisam znala, nije bilo lako savladati sve tehnike, ali korak po korak i uspela sam. Кad neko nešto želi uvek nađe način, kad ne želi nađe izgovor - kaže ova mlada devojka za RINU.

Prvo zaposlenje već je imala, ali od njega je odustala, jer iako je izuzetno hrabra, ipak bilo preteško pa je sada aplicirala u nekoliko firmi i nada se da to što je žensko neće odgovoriti poslodavce da je prime u radni odnos.

- Na tom mom prvom poslu bila je više važna fizička snaga, nego iskustvo u varenju i zato sam odustala. Međutim, znam da je ovaj posao izuzetno tražen, a da je sve manje omladine koja želi ovim da se bavi, tako da se ne plašim za budućnost, posla i dobre zarade će sigurno biti - izjavila je Milena.

Кako bi obavljala svoj posao bez greške, Milena ima punu radnu opremu, sve potrebne aparate i zaštitnu masku. Dok ne dobije zvaničan posao ona vari po selu, i već je jedan od omiljenih majstora.

Milena Negovanović

Milena Negovanović / Foto: RINA

- Najvažnije je dok radite da vam ruka bude mirna i tako vučete levo desno, u zavisnosti šta varite. Ponekad se ne vidi svaka sitnica pod zaštitnom maskom, ali ipak već sam se navikla - rekla je.

Najveću podršku ovoj mladoj devojci pruža porodica, koja ni u jednom momentu nije pokušala Milenu da odgovori da se ne bavi ovim teškim poslom i potpuno je razumeju, iako je kecelju poželela da zameni aparatom za varenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    13. decembar 2020 | 09:13

    Gornja Satornja pripada opstini Topola i nema veze sa Rudnikom, samo se nalazi na putu Topola- Rudnik!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>