• 5
 ≫ 

Dok je crna odraz moći i vođstva, jednu boju nikako ne bi trebalo da nosite na intervjuu za posao

 ≫ 

Među toliko boja i nijansi, jedna se istakla kao totalni promašaj ako imate susret s poslodavcem

  • 5
posao Foto: Pixabay

Nisu sve boje idealno rešenje ako se spremate za poslovni razgovor s potencijalnim poslodavcem, ali jedna je potpuni promašaj, kažu stručnjaci.

Dok braon boja može ostaviti utisak da ste pasivni, marinsko plava je dobra opcija ako poslujete u nekom kreativnom sektoru, ali zato narandžasta nikad nije dobar izbor.

Nekada nismo ni svesni kako boje mogu uticati na nas, ali i na druge: mogu da smire, razljute, oraspolože. Ali, mogu li vam pomoći da dobijete posao?

Nije važno samo šta vam piše u CV-ju, već i kako ste se obukli. Podrazumeva se da na razgovor za posao ne dolazite u majici na bretele, ili mini-suknji, a isto tako - važne su boje.

Recimo, crna odaje utisak vođstva, crvena je boja moći, plava govori da je osoba koja je nosi timski igrač, siva - znači da promišljate, analizirate, a bela znači da ste organizovana osoba. Zelena, žuta, ljubičasta i narandžasta su odraz kreativnosti, ali poslednju ne bi trebalo da nosite.

Na primer, nisu ni sve boje "prikladne" za svaki razgovor. Ako ste u kreativnoj sferi, posegnite za marinski plavoj, dok bi braon trebalo generalno da izbegavate. Ipak, ne ostavlja tako loš utisak kao narandžasta, za koju je 25% poslodavaca reklo da je odbojna - oni kandidati koji su je nosili, delovali su im neprofesionalno.

Ako "jurite" poziciju u menadžmentu, trebalo bi da odaberete crnu boju, dok je siva "pogodna" za sve industrije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JAja

    6. februar 2021 | 09:03

    Zaboravite na boje , ponesite plansku kartu od stranke na vlasti !

  • Lejla

    6. februar 2021 | 06:37

    Ma ne nosite ništa...da vide čime raspolažete...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>