• 0

Da li treba da date otkaz? "Možda je upravo sada vreme za to", savetuje stručnjak

Dok kompanije prave kompromise, a izazovi nastavljaju da potresaju tržište, ne čekajte mnogo pre nego donesete odluku - ako na trenutnom poslu više niste srećni

  • 0
Povratak na posao Foto: Shutterstock

U moru novih opcija i promena na tržištu rada, a uprkos finansijskoj krizi, da li treba da razmislite o menjaju karijernog pravca? Odgovor je negde između, ali više naginje ka - da.

Kako piše Čarli Vels, jedan od urednika u Blumbergu, "finansijski savetnik mi je jednom rekao da je najbolja investicija koju možeš da napraviš - kada ulažeš u svoj posao". Dodaje da davanje otkaza može doneti neke "nagrade", i to ne samo bolju zaradu na drugom mestu, bolje uslove, već i - sreću.

Upravo to je ono za čime mnogi tragaju. Savet je da, ako planirate da napustite posao, možda je vreme da to učinite sada jer će "period masovnog zapošljavanja izbledeti kako se budu stišale stvari s lancima snabdevanja i kako se ekonomija bude vraćala u normalu".

Iako deluje da je već oporavljena, stručnjaci kažu da je situacija daleko od predpandemijske.

Mnogi radnici u oblasti tehnologije i finansija dobijaju nadoknadu. Kompanije se bore da privuku nove talente, ali i stručne kadrove iz onih sektora gde je radna snaga deficitarna: transport, logistika, uslužne delatnosti, ugostiteljstvo.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>