• 0

Rad od kuće postaje norma? Neki će ove godine, konačno, kupiti radni sto za dnevnu sobu

Svi poništeni ciljevi povratka u kancelariju imaju kumulativni efekat, tako da svaki novi rok izgleda manje kredibilan

  • 0
pas, kuče, posao, devojka i ljubimac na poslu Foto: Shutterstock

Većina velikih tehnoloških kompanija pomerala je svoje datume povratka na posao, više puta tokom 2021. godine.

Prošle su dve godine otkako je pandemija kovida-19 maltene sve zaposlene "poslala kući", tačnije, one koji su vezani za kancelarijski prostor i računare, a čije prisustvo na radnom mestu nije neophodno.

Za mnoge radnike, i 2022. će biti "obojena" novim režimom rada, piše Blumberg, jer su nekadašnju besplatnu hranu, ping-pong i lejzi begove na poslu - zamenili svojim dnevnim boravkom.

Epl je, kako smo pisali krajem decembra, po ko zna koji put pomerio datum povratka, zbog omikrona. Ranije tog meseca, Gugl (Alfabet) je saopštio zaposlenima da će sačekati do Nove godine, da vidi kako će se stvari odvijati.

I Lift je uveo slična pravila, a za Fejsbuk, tačnije Metu, već duže vreme je poznato da je zaposlenima dato da biraju kako žele da rade trajno: od kuće, na radnom mestu ili hibridno.

Svi poništeni ciljevi povratka u kancelariju imaju kumulativni efekat, tako da svaki novi rok izgleda manje kredibilan. Na kraju krajeva, čini se da se velike tehnološke kompanije sasvim dobro snalaze sa radom na daljinu.

Mnogi novozaposleni radnici nikada nisu ni videli unutrašnjost kancelarija svoje kompanije. Ako se ove godine virus, ipak, povuče - poslodavci će opet biti na muci kako da vrate radnike na posao i "izvuku ih" iz komfor zone.

posao, kancelarija Foto: Freepik

Sledeći korak za poslodavce i radnike biće "preslikavanje naše nove udaljene stvarnosti". Neki zaposleni će konačno kupiti pravi radni sto i ergonomsku stolicu.

Tek sledi period kada bi trebalo da u potpunosti razumemo uticaj rada na daljinu na nečiju sposobnost da se "popne" na korporativnoj lestvici, ili šta će to značiti za raznolikost unutar korporacija.

Video: Otkazano na desetine letova zbog omikron soja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>