• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završni puder u prahu kao prvi korak u šminkanju? Zbog ovog trika vaše lice se neće sijati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sabrina Salmon je šminkerka koja je dobila ovaj savet od jedne devojke i odlučila da ga isproba

  • 0
puder za setovanje Foto: Shutterstock

Puder za setovanje je obično poslednji korak u šminkanju, ali šminkeri sugerišu da bismo zapravo sa time mogli da počnemo pre pudera kako bi se šminka zadržala na mestu duže.

Zašto ovo deluje ? Pa, verovatno je da prah neutrališe svako ulje, dajući ravnomerniju osnovu za sve što se nanese posle. Ovo je odličan trik za ljude sa masnijom kožom koji žele taj supermat efekat.

Dakle, šta treba raditi?

Translusentni puder, odnosno završni puder u prahu nanesite nakon svih koraka vaše uobičajene pripreme lica za šminku. Obratite posebnu pažnju na T-zonu. Onda možete sve raditi kako biste i inače, znači tek posle njega ide šminka. Nanesite korektor na "kritična" mesta, puder, tečne proizvode, pa sve praškaste. Za kraj pufnastom četkicom ponovo pređite završnim puderom u prahu celo lice.

@sabrynasalmon Comment “🇺🇸” if you’re also the oiliest girl in America!! 🙋🏼‍♀️🤣 #oilyskincare #oilyskin #matteskin #translucentpowder #powderhack ♬ original sound - Sabryna Salmon

Sabrina Salmon je šminkerka koja je dobila ovaj savet od jedne devojke i odlučila da ga isproba.

- Evo, sada je četiri sata kasnije. Snimala sam ceo dan, a moja koža se uopšte ne sija i ne deluje masno. Takođe sam se plašila kako će taj puder ispod da deluje na svu ostalu šminku, da li ću izgledati previše veštački, ali ne. 10/10, preporučujem ovu tehniku - rekla je u videu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota