• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"TikTok" trikovi koji podstiču kreativnost: Od "lepljenja šiški" do pretvaranja dezodoransa u roler za lice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kreativnost na delu

  • 0
Nega lica, nega kože

Foto:Shutterstock

Ranijih godina oslanjale smo se na magazine i časopise za savete o lepoti, zatim na "Youtube" platformu, a čini se da sada trendove najviše diktira famozni "TikTok".

Iako je sadržaj šarolik, često beznačajan ili kontroverzan, mogu se pronaći i dobri trikovi "koji menjanju igru" kada je u pitanju nega.

Pa hajde da ih zajedno prođemo.

1. Stilizovanje šiški

Šiške su superzabavne dok vetar ne dune! Sa jednim naletom, vaše pažljivo ošišane i isfenirane šiške "odlaze u nepovrat".

No, izgleda da je ženski rod konačno naišao na rešenje ovog problema.

U viralnom videu, koji je postavila devojka sa korisničkim imenom @darekelly, dato je upustvo kako "zalepiti" šiške lepkom za trepavice. Da, dobro ste čuli!

Sve što vam treba je lepak za trepavice (isključivo samo taj) koji verovatno već imate u torbi za šminkanje.

Počnite tako što ćete naneti nekoliko tačaka ispod obrva i tamo gde se završavaju vaše šiške, a potom pritisnite pramenove na svoje mesto. Ovo osigurava da je sve ravnomerno rašireno preko vašeg čela.

 

@darekelly i kept forgetting and accidentally tugging at it but perfect hack for windy sf weather #bangs #lashgluebangs #bangshack #hairhack ♬ girls like me don't cry (sped up) - thuy

 

2. Traka za kosu od hulahopki

Iako je traka za kosu vrlo povoljan aksesoar, ukoliko vam treba hitno da skinete šminku pred spavanje, a sve radnje su zatvorene, možete improvizovati i napraviti je od para hulahopki.

 

@rose.friederike DIY head band ✨✨✨💛💛💛 #diy #diyheadband #hairstyle #headbandtutorial #tutorial #easyhairstyles #beautytipsandtricks ♬ A&W - Lana Del Rey

 

3. Feniranje "u snu"

Buđenje sa loknama? Da, moliću!

Ako još uvek imate set fleksibilnih papilotni, koje izgledaju kao savitljivi štapići, a korišćene su u vreme mladosti naših majki ili baka, možda ćete želeti da ih "dignete iz mrtvih" i vratite u upotrebu.

Nedavni video, koji je objavila devojka Amanda Gvido, pokazuje nam kako da postignemo bujne lokne preko noći.

Počevši od zaglađene kose, nanesite ulje na krajeve pramenova pre nego što ih umotate. Potom stavite štapić u čarapu i umotajte deblji pramen kose. Ponovite ove korake svuda oko glave i obavezno pokupite kosu u satensku kapu, prenosi "Fashionmagazine".

@itsamandaguido Tutorial of how I achieved heatless overnight curls on my smoothed-out, curly hair using flexing rods and socks & poor joe has seen some crazy things when I go to bed lol he said: "at-least tell me the socks were clean" LOL #heatlesscurls ♬ Area Codes (Sped Up Version) - Kali & sped up nightcore

4. Dezodorans kao roler za masažu lica

Masaža lica je postala ultimativni korak u rutini nege lica, a roleri od roze kvarca posebno su popularni. No, ne može svako da ih priušti.

Ali i za to postoji rešenje, a ono se nalazi u vašem kupatilu.

Pustićemo da ovaj sjajni trik govori sam za sebe, kako vas ne bismo zbunjivali objašnjenjima.

@jakejamie Upcycle your empty deodorant bottles ♻️ into a soothing, facial roller to reduce puffiness, soothe and de-stress! #skincare #beauty #asmr #satisfying #diy #upcycle #lifehack ♬ Cream n' Frosting - Sabby Sousa

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota