• 9

Gde u Srbiji možete naći kvadrat za 270, ali i za preko 1.000 evra? "Stanogradnja nam cveta"

Iako rast možda nije drastičan, konkretno u ovom mestu, prognoze govore da će se trend skoka cena nekretnina u Srbiji nastaviti

  • 9
kupovina stana, online kredit, tablet, lizing

Foto: Shutterstock

Na nivou Vojvodine, grad sa najvećim potencijalom svakako je i dalje Novi Sad, mada su mu "za petama" i Subotica, Zrenjanin, pa i Sombor, koji ste izabrali za kao najlepši u Srbiji.

Grad na Begeju nastavlja da se širi, i taj trend kreće praktično od početka godine, a posebno je zabeležen privredni razvoj i građevinski bum tokom leta. Negde u junu 2020. cena stambenog kvadrata u Zrenjaninu bila je 600 evra, a kako je danas?

Iako je najniža cena kvadrata, u starogradnji, i dalje nadomak te cifre, nalaze se i stanovi čija cena po m2 daleko prevazilazi 1.000 evra. Na primer, prema evidenciji domaćeg sajta za nekretnine, prosečna cena kvadrata stana u starogradnji trenutno iznosi skoro 740 evra.

Iako rast možda nije drastičan, konkretno u ovom mestu, prognoze govore da će se trend skoka cena nekretnina u Srbiji nastaviti, a u to nas donekle uverava i najnovija informacija vezana baš za ovaj vojvođanski grad.

Naime, Zrenjanin je u toku ove godine zaradio 60 miliona dinara od prodaje zemljištaKako je rekao gradonačelnik Simo Salapura, "za Grad Zrenjanin to je dobar pokazatelj da, pored dovođenja najvećih investitora, imamo i značajan rast stanogradnje".

Prema njegovim rečima, na teritoriji Grada Zrenjanina je u ovom momentu otvoreno više od deset gradilišta novih stanova. Dodaje da ta činjenica ide u prilog tome da "prisustvo investitora pokreće i lokalne ekonomske prilike".

Zrenjanin, Vojvodina

Zrenjanin / Foto: Shutterstock

Dok kuće u ovom lepom gradu i dalje imaju nešto niže cene, stanovi dobro prolaze. Trenutno se prodaje jednosoban stan na Lesnini, i to na 3. spratu bez lifta, za više od 1.160 evra po kvadratu. Dakle, 37 m2 nude za 43.000 evra. 

Ima i dosta stanova čija cena po kvadratu ide od 700 do 1.000 evra, mada smo, recimo, pronašli i nekretninu (64 m2) lociranu u širem centru grada, koju vlasnici prodaju za svega 25.000 evra. To znači da kvadrat vredi manje od 400 evra.

Evo još jedne zanimljivosti. Na poznatom sajtu se pojavio oglas u kojem prodaju stan od 29 kvadrata za 8.000 evra; iz toga sledi da je cena po kvadratu tačno 276 evra.

Video: Gradilište Vračar, snimak sa lica mesta: Koliko su naši neimari sigurni na gradilištima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne razumem

    2. decembar 2021 | 08:38

    Ko kupuje te silne stanove kad je većina složna da smo siromašni i nemamo 'leba da jedemo, i opet i pored kredita za stan voze se i neka kola, špartamo i domaći i strani turizam kako bre? Pa nemoguće da su svi mafija i bave se ne znam ti kakvim poslovima. Hiljadama stanova se pravi i sve se proda, rast cena gradnje i skuplji kvadrat ne utiče na kupce. Kako bre?

  • Pa da

    2. decembar 2021 | 10:21

    Zato mnogi zive od socijale i na ulicama

  • I ja ne razumem

    2. decembar 2021 | 09:57

    Tačno je da se potražnja stanova u Zrenjaninu povećala, iz Solisa to potvrdjuju. NE znam zašto, Zrenjanin nema vodu za piće, zagadjeno je, svi hoće u Begrad ili Novi Sad. Verovatno je razlog Linglong i ostale investicije, oni povlače radnu snagu, ako neće naši onda će stranci da rade. Kojima će naravno da traže mesto za stanovanje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>