Pene 365, sos 485 RSD: Pastu vam sada naplate ovako, uz ceđeni sok ne služe čašu vode?

Kafići i restorana u prestonici definitivno ne prestaju da nas iznenađuju...

Komentari

  • Dr

    26. maj 2022 | 07:37

    Skupa vam flaša ulja a nije kafa u kafančinama. Ulje je potreba a kafa u kafani luksuz. Sedite baksuzi kući i uživajte.

  • Maja

    22. maj 2022 | 16:08

    Lignje Frikom su bile 780 din u Metrou, sada su 1200 to je raspon cena u roku od mesec ipo april/ maj. I druge stvari su drasticno skocile.

  • Tijana

    22. maj 2022 | 16:02

    Cist bezobrazluk. Jos malo i vazduh ce da naplacauju

  • dziber iz beograd

    22. maj 2022 | 14:48

    Ja ne bih narucio pastu u restoranu i da mi je daju za dzabe.

  • Leverkusen

    22. maj 2022 | 12:17

    U Bg pre dva dana Devojka i ja rucali u flasa mineralne vode. Dva bifteka tacnije. Racun iznosio 7850din.. U Nemackoj me rucak ne izadje toliko u malo elitnijem restoranu.. Strasno i naravno ne primaju euro, morao dva kilometra od restorana otici u menjacnicu.. Nisu pare problem ali za taj standard ljudi previse je. U restoranu smo bili 2 sata i jedini gosti..

    • 22. maj 2022 | 13:48

      luka

      @Leverkusen

      Kakve veze ima koliko ste bili u restoranu i koliko je bilo gostiju? To nema veze sa cenom.

  • XXXXX

    22. maj 2022 | 10:59

    Uskoro će Beogradjani početi da izlaze na provod, ručkove, večere itd van Beograda haha za jednu kafu i sok u BG možeš da imas j ručak prođe ako odeš malo van BG.

    • 22. maj 2022 | 11:29

      Mire

      @XXXXX

      Jos neko etno selo ,milinaaaa

    • 23. maj 2022 | 08:39

      СУ

      @XXXXX

      Само на тај начин се могу натерати на спуштање цена 'ресторанџије'!

  • Jan

    22. maj 2022 | 10:59

    a gde je qr kod na racunu?

  • Ispitanik

    22. maj 2022 | 10:57

    Evo mog primera. Kafic Momi u Galeriji. Uz kafu ne daju casu vode. Moras da kupis flasiranu. Ko ne veruje neka ode i proveri. Jednom sam seo tamo i nikada vise. Osnovno je nekome dati casu vode

  • Nano mozak

    22. maj 2022 | 10:34

    I dalje tvrdim da su restorani, kafici i klubovi najveca prevara u industriji na citavoj planeti. Ogromne pare koje ljudi ostavljaju da bi seli na neku sugavu stolicu koja je pre toga primila 10000 masnih zadnjica i da za to jos platite... sedam samo kad moram, a oni koji zele da im ostavljaju malo bogatstvo, slobodno neka hrane gazde i telece glave. Onda nema kukanja da je skupo. Drugo, konobar ili kelner ako ne uradi svoj posao kako treba = baksis 0. Recenzija na gugl mapi 1 i to je to. Posteno i kulturno. I tamo se vise ne ide.

    • 22. maj 2022 | 11:28

      Oni

      @Nano mozak

      Zato je cebe,trava,neko jezero,rostilj,zakon..ubijemo se nas 3,4 za tri soma i to vise obroka bude ..Kako nekom moze odmor da bude u kaficu ,puno ljudi ,galama ,guzva,haos,gasovi,smrad...

  • Nebojša

    22. maj 2022 | 10:20

    A najveci fazon dok kukaju kao si nje kukavice, ugostitelji uzimaju marzu na hrani 400% najmanje, kupuju na crno, NE KUCAJU FISKALNE RAČUNE, ali su zato zasticeni kao beli medvedi jer po prijavama protiv njih se ne postupa, stradaju oni koji nisu u talu. Kadase kuka da je SKUPO, onda je logicno da se navede naziv lokala kao los primer kao sto je normalno da senavede i dobar primer. LJUDI ODLUCUJU DALI JE NESTO NORMALNO DA PLATE ILI NIJE. AKI IDU, ONDA JE NORMALNO

    • 22. maj 2022 | 11:42

      Ivana

      @Nebojša

      400%?gde izvini? Nemas ti pojma! Prosta je matematika! Plata radnicima, doprinosi, pdv, struja, voda, komunalije, nabavka, potrosni materijal i kirija! Izracunaj koliko ti para treba za sve to i to odbi od prihoda za taj mesec i videces da se ne bogate tako kao sto mislis! Nemas ti pojma zaista! Na hrani je najmanja zarada ugostiteljima!

  • Ugostitelj

    22. maj 2022 | 10:20

    Ljudi, vidite li vi da su cene svega skocile za vise od 40%?Zasto ocekujete da ce ostati iste cene u restoranima a bukvalno sve je poskupelo? Nabavna cena je poskupela, logicno je da ce da dignu cene i ugostitelji! Ako je u maxiju sve poskupelo, gorivo, uskoro i struja, mora i u lokalima sve da poskupi! Niko vas ne tera da setite u lokalima! Prosetaj, kupi fast fud i sedi na klupici! Nisu krivi ni konobari ni menadzeri vec sistem u drzavi!!! Konobar radi sta mu se kaze, menadzer takodje. A vlasnici lokala takodje moraju da se prilagode na novonastalu situaciju!

    • 22. maj 2022 | 15:05

      Nano mozak

      @Ugostitelj

      E moj ugostitelju, da se ne lazemo: mnogo kradete.. da kraduckate pa da vam se tolerise. Uskoro cete imati astronomske cene pa narucujte vi zaposleni medjusobnoza vase kokakolice od 0.125ml / 400din i onda zatvaranje pa se vracate na tezge gde vam je i mesto. Ali ni tu necete moci mnogo da kradete, ima sada fiskalnih kasa.

  • Boža zemunac

    22. maj 2022 | 10:09

    OVCE SLUŽE ZA ŠIŠANJE.

    • 22. maj 2022 | 14:11

      Kostelo

      @Boža zemunac

      Ovce mozes sisati stalno,al odrati samo jednom.😁

  • X

    22. maj 2022 | 10:08

    Tako je to kada na silu pokusavate da budete gospoda, da vi idete po restoranima u centru grada... sta ocekujete, da vam naplate 200 dinara jelo? Pa s vecim uzivanjem cu pojesti pljesku na ulici nego da sedim po tim napucanim lokalima, u kojima me iste sekunde kako krocim unutra, svako ko se tu nalazi, odmerava od glave do pete.. vas niko ne tera da idete tamo, sta se zalite onda?

  • Oni

    22. maj 2022 | 09:59

    Kada izlazimo na nazovi mesta da budes vidjen ,racun sta jw i koliko ne gledamo samo zadnju cifru i ostavimo nesto preko,a ovi sto nemaju i idu na takva mesta zato i kukaju

  • Nebitan

    22. maj 2022 | 09:41

    Pastu nikad u restoranu netreba jesti, to je bila uvek nerealna cena u odnosu na druga jela, a u principu je predjelo i uvek ide sa parmezanom koji se ne naplaćuje posebno.

    • 22. maj 2022 | 14:07

      Jackirska

      @Nebitan

      Pa u ltaliji je ovo jeftinije nego u Beogradu. Ekonomski tigar nema šta!!

  • a...fiskalni račun..

    22. maj 2022 | 09:26

    Nevažeći.

  • Pera

    22. maj 2022 | 08:46

    I treba tako jel vas neko tera da sedite i drugi da vas služe?Dok je Ovaca biće i novaca...

    • 22. maj 2022 | 10:50

      Nena

      @Pera

      E moj druze,pa vidis li na sta nam se svodi zivot,na puko prezivljvanje. Odrekli se davno frizera,kozmeticara,pozorista,bioskopa,letovanj,zimovanja,kvalitetne hrane...a sad ni to malo zadovoljstva ne mozemo sebi da priustimo

  • Bg

    22. maj 2022 | 08:39

    Onda prestanite da podržavate takva mesta... Imate li mozga ljudi? Od vas zavisi da li ce takvi lokali raditi ili ne.

  • FANTOM

    22. maj 2022 | 08:09

    Šta se bune? Pa ne ruča se ili večera svakoga dana pa je skupo. Nije to narodna kuhinja već ekskluziva. Hoćeš da budeš džek u izlasku po restoranima onda budi džek kada plaćaš i ne pitaj za cenu, a normalno je da konobaru ostaviš napojnicu ili ti bakšiš. Ne budi njanja već daj 20% od vrednosti računa bakšiša konobaru i neka pohvali kuvara na izvrsnom ručku ili večeri. Ako si kokuz ne vredi ti se glumiti solventnost a za stolom brisati kapi znoja presabirući se koliki će račun biti. Presešće ti ulazak u restoran i sve ono što si popio i pojeo.

    • 22. maj 2022 | 08:44

      Milica

      @FANTOM

      Prvo svratiti u neki obicni restoran ovde kod nas,u gradu Beogradu,nije nikakva ekskluziva kao sto ti kazes. Drugo, ceo zivot ostavljam baksis, mada u poslednje vreme sve slabije. Zasto da ostavljam baksis konobaru kom treba 20 minuta da iznese 2 soka (a u restoranu nema nikakve guzve), 20 minuta da naplati ista 2 soka, a kad sam porucila Cips rekao je da nemaju. Znala sam da laze sto je drugi konobar i potvrdio rekavsi da imaju. Nemam ja zasto da ostavljam baksis takvima sve da sam milioner. Zao mi je samo sto ne ustanem i ne odem bez placanja sto cu u buduce praktikovati. I to ako imam pare, ne trebam se ponasati kao ovca da me konobari sisaju i smeju mi se iza ledja jer su me zavrnuli dok sam ja glumila galantnost. Na zapadu ljudi itekako imaju kesa naspram nas pa itekako svako gleda u cent sta placa i kako placa, a ostatak hrane bez blama pakuju i nose kuci. Po tvojoj teoriji oni nemaju para, sto nije istina. Ljudi samo cene svoj novac koji su oni licno zaradili. Finog konobara i vrhunsku uslugu nikad necu imati problem pocastiti, ali ove seljobere kod nas sto su u vecini ne pada mi na pamet.

    • 22. maj 2022 | 10:26

      Nebojsa Berak

      @FANTOM

      Hajde ne pametuj i ne pricaj o ekskluzivi. Ako je lokacija ekskluziva ne znaci da jerestoran ekskluziva, pocev od toga kakav escajg, kakve case, kakve stolice i stolove, kakvu opremu u kuhinji ima. Pa ne mozes da budes ekskluziva da naplacujes ekskluzivu, da bezobrazno pises o 20% racuna kao baksis konobaru pod obavezno, a konobar je zato ne sto ima znanje konobara nego imas 3 i vise prsta I NEMA VEZE S PROFESIONALIZMOM kao sto je slucaj s tobom. Postoje BRENDOVI za opremu pa je zato negde biftek 1500 a negde 2800 a negde 3500 dinara. Ne mozes seljaku da sa casama i escajgom iz Metroa da naplatis EKSKLUZIVU. TVOJ KOMENTAR JE BEZOBRAZAN.

  • Vodolijax

    22. maj 2022 | 07:52

    Hoće da izlaze na poznata mesta i onda se žale......

  • V

    22. maj 2022 | 07:50

    U kafićima dranje, uzas jedan, ne idem tamo odavno, i srećan sam

  • Srdjan

    22. maj 2022 | 07:41

    To je ono sto narod vecinom nije shvatao, mali trgovci i ugostitelji, ako ih nateras da sve kucaju kroz kasu, dici ce cene da bi opstali i kad na to dodas trenutni nedostatak radne snage dobijes poskupljenje od 50% u ugostiteljstvu.

    • 22. maj 2022 | 09:05

      SRBIN

      @Srdjan

      PO TEBI GAZDA NETREBA DA PLACA POREZ DA BI BILI JEFTINIJE,ALI CE ZATO DA VOZI DZIP OD 150.000 EURA