• 2

Vreme čitanja: oko 5 min.

Životna priča Blejk Lajvli: Holivudska zvezda koja osvaja srca vanrednom lepotom i zaljubljenošću u svog muža

M. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Majka ju je upisala u osnovnu školu sa svega tri godine, da bi pravila društvo starijem bratu, koji se plašio da pođe u prvi razred sam

  • 2
Met Gala Foto: Tanjug/AP

Pravo ime 36-godišnje holivudske glumice Blejk Lajvli je Blejk Elender Braun.

Ova američka lepotica upustila se u glumu još tokom prve godine studija, 2005. godine, kada je sa svega 17 godina dobila glavnu ulogu u blokbasteru "Sestre po farmerkama". Svega dve godine kasnije dobila je ulogu u hit tinejdž seriji "Tračara", koja ju je vinula u holivudske zvezde. Od tada glumila je u filmovima poput "Divljaci", "Bezvremena Adalajn", "Opasnost iz dubine" i "Slatka mala tajna".

Ono što je izdvaja iz mora zvezda je njen brak sa Rajanom Rejnoldsom. Njih dvoje su trenutno jedan od najomiljenijih holivudskih moćnih parova koji se beskrajno troluju na društvenim mrežama i dele svoju humor i bliskost sa milionima obožavatelja. Očiglednu ljubav koju dele često prenose i na crveni tepih, gde god da se pojave, a od stupanja u brak 2012. dobili su čak četvoro dece: tri ćerke - Džejms, Inez i Beti, kao i četvrtu bebu, za koju još nije zvanično potvđen pol.

Lajvli je rođena 25. avgusta 1987. godine u Los Anđelesu, u porodici iz sveta šou biznisa. Njen otac, Erni, bio je glumac i reditelj, a njena majka, Elejn, bila je agent za talente. Lajvli je najmlađa od petoro dece, i svi su glumci. Pre nego što su se preselili u L.A., njena porodica je bila prava domaćinska južnjačka porodica nastanjena u Džordžiji.

- Imam veoma povezanu južnjačku porodicu i kad god kažem ljudima da sam ja iz L.A.-a, kažu mi: "Da, ali ti se ne računaš", pretpostavljam zbog južnjačkih vrednosti sa kojima sam odgajana. I načina na koji jedem - što je slađe, slanije i pečenije - to bolje - izjavila je Lajvli jednom prilikom.

U prvi razred je pošla samo sa tri godine. Njen šestogodišnji brat je bio toliko nervozan zbog njeogovog polaska u prvi razred da je njena majka rekla u školi i da Blejk, koja je bila izuzetno visoka za svoje godine, takođe imala šest godina, samo da bi mogla da krene s njim.

Blejk Lajvli Blake Lively trudna Foto: Profimedia/Alessandra G/BACKGRID/Backgrid USA

- Posle nekoliko nedelja rekli su da će morati da me stave na časove sa mentalnim invaliditetom jer nisam išla u korak sa ostalom decom. Mislili su da sam spora jer sve što sam želela je da spavam dok druga deca rade svoje projekte -  seća se Lajvli, prenosi "Biography".

Nakon što je tako rano, iako možda nepromišljeno, uskočila u svoje osnovno obrazovanje, Lajvli je pohađala zapanjujućih 13 različitih škola dok je završila osnovnu školu. Konačno je svoje mesto našla u srednjoj školi "Burbank", gde se istakla i u akademskim i vannastavnim aktivnostima. Osim što je dobijala odlične ocene, Lajvli je bila navijačica, predsednica razreda i članica hora u svojoj školi.

Uprkos snažnom pritisku starije braće i sestara da napusti školu i krene u glumačku karijeru, Lajvli u početku nije izrazila interesovanje za glumu. Umesto toga, sanjala je da pohađa Univerzitet Stanford. Ipak, osetivši njen potencijal, stariji brat Erik ju je nemilosrdno gurao da se okuša na audiciji.

- Pokušavao je da me natera da donosim životne odluke sa 15 godina! - priseća se ona da je potom počeo da kontaktira agente i da im priča o svojoj lepoj, talentovanoj mlađoj sestri: - Bila sam veoma zauzeta u školi, a onda bi me zvali agenti sa: "Imamo zakazano za vas." Bilo je zaista teško reći ne, jer nisam želela da uznemirim brata.

Tako je tokom prve godine koledža, sa 17 godina, Lajvli konačno pristala da ode na nekoliko audicija i doživela je trenutni uspeh. Posle samo nekoliko meseci  dobila je glavnu ulogu u filmu koji joj je doneo nominaciju za nagradu "Teen Choice Award".

Posle snimanja "Sestre po farmerkama", Lajvli se vratila u Burbank da diplomira i odmah se potom vratila glumi. Uloga u hit tinejdžerskoj drami "Tračara" donela joj je globalnu slavu. Serija prati grupu privilegovanih tinejdžera u Njujorku, među kojima Lajvli igra glavnu ulogu Serene van der Vudsen, moderne plavuše i nekoga ko je "osvešćen" u jednom takvom društvu.

Podstaknuta intenzivnim medijskim izveštavanjem, uključujući provokativno i kontroverzno fotografisanje u "Roling Ston" magazinu, "Tračara" je brzo razvila kultnu bazu obožavatelja, i mlada postava glumaca je postala sveprisutna na naslovnicama i veb-stranicama slavnih časopisa. Lajvi je postajala i modna ikona, koja je stekla ogroman uticaj na stilske trendove.

Paralelno, romansu sa ekrana prenela je u stvaran život i tokom 2007. godine počela je da izlazi sa kolegom iz "Tračare" Penom Badglejom. Veza je trajala do 2010. godine. Lajvli je osvojila još par nagrada za svoju ulogu u ovoj seriji, koja je poslednju epizodu emitovala u decembru 2012. godine. Lajvli je nazivana najperspektivnijom i najinteresantnijom i najtalentovanijom mladom glumicom. Od tada je glumila u filmovima kao što su krimi triler Bena Afleka "Grad" ili drama o ženi koja ne stari "Bezvremena Adelin" ili horor o morskim psima "Dubine"...

No, ispostavilo se da je uloga koja će joj doneti najveće promene u životu je uloga u filmu "Zeleni fenjer", gde je glumila sa kolegom Rajanom Rejnoldsom. Iako je film bio kompletna propast, romansa nastala izemđu Lajvlijeve i Rejnoldsa je oboma preokrenula živote.

Nakon što su počeli da se zabavljaju 2011. godine, Lajvli i Rejnolds su brzo postali nerazdvojni. Zajedno su kupili kuću u severnom delu Njujorka u aprilu 2012. Uspevši da svoje planove sakriju od medija, par se venčao na posebnoj ceremoniji 9. septembra 2012. u blizini Čarlstona u Južnoj Karolini.

Od tada su proširili porodicu, imaju četvoro dece. Prvo ćerku Džejms dočekali su u decembru 2014, drugu u septembru 2016, a treću devojčicu Lajvli je rodila 2019. godine. Dolazak četvrtog deta suptilno su najavili u februarskoj objavi na "Instagramu", na kojoj se vidi da glumica viši nije trudna. Ime i pol bebe još nisu saopštili.

Rejnolds i Blejkova inače su veoma popularni na društvenim mrežama zahvaljujući njihovom jedinstvenom humoru koji koriste da pokažu ljubav i pažnju jedno prema drugom, zbog čega su ostovojili srca pratilaca širom planete. Često zadirkuju jedno drugo na račun njihove popularnosti, ali i na duhovit način pokazuju koliko su, uprkos slavi i novcu, prizemljeni kao par i roditelji, koji se vidno vole i poštuju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Jaca

    21. mart 2023. | 09:48

    Prelep,normalan,neizoperisan par!!! Svaka cast oboma! Moji omiljeni glumci

    Podelite komentar

  • Are

    21. mart 2023. | 17:09

    Jeste, slagali da ima šest godina i ovi je upisali u školu, nikakav dokument nisu tražili. Ko da je 19. vek. Baš lupetate. Nije ni lepa.

    Podelite komentar